My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Sunday, 11 May 2014

Keputusan UPU Untuk Kali Kedua. Confused.

Noor Hayati | 11:51 am | 3Comments |

Salam.

Firstly, tiey nam minta maaf sesangat kat anyone yang comment or cbox tiey. Yet, i still belum balas your comment and cbox. As u all know, semalam adalah keputusan UPU for the 2nd time untuk tiey. And the result, ALHAMDULILAH. 


Kenapa tiey cakap 2nd time? Sebab ini kali kedua tiey apply UPU. Before this, tiey sambung Asasi Sains belajar kat Universiti Malaysia Sabah. Malangnya, nasib tidak menyebelahi tiey and tiey tinggalkan asasi. And now, for 2nd UPU, tiey dapat. One words, ALHAMDULILAH. I've got dip SC. Cuma, tiey masih didalam belenggu either nak terima atau tak. I'm so afraid SEJARAH akan berulang kembali. Tiey tak expected pun akan berjaya sebab kan kena fight dengan batch'96. Tapi, berkat doa dari family and friends, doa yang tidak putus, maybe this is my last chance. And, In Sha Allah xakan menghampakan hati my family.

Before this, memang tiey rasa down habis, tak nak keluar rumah sebab tak nak orang tanya tiey kat mana sekarang. And now, rezeki datang buat tiey.. Bersyukur sangat. And In sha Allah tiey nak tukar course. Meskipun tak boleh tukar course, tapi dah tanya kawan yang study kat UITM, dorang suruh tiey merayu ngan rektor UITM untuk tukar couse. Bukan tak nak ambik dip sc, cuma rasa takut nak ambil semula dengan apa yg sudah terjadi sebelum nih. 

Apapun keputusanya, tiey kena banyak berdoa lepas nih dan diberikan ketabahan untuk menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar U semula. All of my friends cakap dip memang lagi senang than asasi. Sebab tempoh masa lagi lama, and tiey memang dah ada expercience dalam sains. Cuma, tak tahu lagi. Tawaka. Doa. And minta pandangan dari kawan and family. 

P/S : Doakan tiey ya. In sha Allah kalau dah okay semuanya, tiey akan balas comment and kunjungan korang ya. If ada something nak tanya, just PM at FB or email ya. Tiey love u allll!! 



Thank you for coming : )

3 comments:

Alia Az said...

Goodluck dear ! :)

Tashira Sha said...

all the best kak :) dont give up !

husna zahidi said...

rezeki ada kat mana2 tie.. cubalah..inshaAllah.. mesti boleh punya..:)