My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Monday, 28 October 2013

Tips Tingkatkan Blog Traffic

Noor Hayati | 4:58 pm | 1Comments |

Blog traffic rendah ? Kenapa semakin rendah ? Ada tak penyelesaiannya ?
Jangan risau , anda mampu mengubahnya . Hee (mcm iklan kat dlm tv je) . Di sini ada beberapa tips yang saya ingin kongsikan bersama anda .

1 . Update status yang menarik . Cth : Hiburan , permainan , isu semasa ,  tips-tips kesihatan dan apa jua berita menarik yang boleh dikonsikan :] )

2 . Pastikan ayat yang digunakan tidak kasar dan menyinggung perasaan . Cth : guna otak , bodoh & sebagainya yang membuatkan pembaca berasa menyampah dengan status kita )

3 . Jangan gunakan perkataan yang membuat pembaca berasa nak muntah baca status anda . Cth : rindu le kat si dia , rasa hidup kosong tanpa dia or apa-apa perkataan cinta cintun yg terlebih parah bila orang mendengarnya .

4 . Update status berkaitan ceramah & agama . Boleh dijadikan sebagai peringatan kepada pembaca-pembaca di luar sana .

5 . Kongsikan ilmu dan pengalaman anda yang menarik . Cth : Percutian anda ke tempat yang menarik seperti kawasan peranginan , pelancongan dan sebagainya .

6 . Jadikan diri anda sebagai role good model kepada adik-adik anda . Cth : Kejayaan anda dan tips-tips cara belajar yang berkesan .

7 . Jadilah diri sendiri . Tak perlu nak tunjuk terlebih-lebih pulak atau boleh dikategorikan sebagai riak . Cth : Post gambar posing comel-comel dan bagai .

Jadikan tips-tips ini sebagai panduan dalam kalangan blogger untuk tingkatkan blog traffic . Status yang menarik sudah tentu dapat menarik pembaca di luar sana terus dan ingin membaca status-status kita yang menarik perhatian mereka . Mungkin itu sahaja yang mampu saya kongsikan bersama anda , stay calm and peace : ] 

Kongsilah seberapa banyak ilmu yang kita ada , in sha Allah makin bertambah lagi ilmu yang kita kongsikan . Amin . 

Salam .

Thank you for coming : )

Rest For a While

Noor Hayati | 4:05 pm | 0Comments |

Tired ? yaa . i'm tired to think bout MUET test on Wednesday . No have preparation yet , it so suck ! Where to think bout test and midterm that will starting on 1st December and 11 December . OH , tak lama lagi . Macam baru je masuk sem 2 , terus midterm and test bagai . Tambah lagi ngan MUET test . giler kan ?

To be honest , aku memang dah penat dengan semua nih , penat dengan study bagai . Rasa macam nak duk rumah 24 jam and tunggu je kena pinang . Senang kan ? Haa . Tu lah luahan orang yg short thingking mcm aku nih . Aiyaa ~ Cepat la masa berlalu , aku nak pegang segulung ijazah and dapat kerja terus . Penat dah nak study nih . Huhuhu . Menangis doh study math . uhuks . 

Bermimpi nak continue study on nutritionist , kalau study pun malas . NOOR HAYATI , pless . Dont be like this , ur mama is waiting for u successfull in ur education . Wake up !!

Keep calm , smile , berath and remove all negative thingking from ur mind , boleh kan ? In sya Allah . I'll do the best ! :] (motivate diri sendiri)

p/s : Fr those yang malas aangat belajar tu , ingat .. Family kita is waiting for us . Menunggu sesuatu yg boleh menjamin masa depan and most important things , jadi anak yg berguna untuk kedua ibu bapa dan membalas jasa mereka yang selama ini sudah membesarkan kita and bersusah payah utk mencari duit nak tanggung pelajaran kita , okay ?

salam .

Thank you for coming : )

"My First Giveaway by Tiqa Ni Hye"

Noor Hayati | 3:55 pm | 0Comments |



Assalammualaikum ..

 [ CLICK BANNER UNTUK JOIN]
Para sponsors :-
 Tiqa Ni Hye | Jasple Boutique | Alya Najlaa  | Random Rainbow | Deena Shahril | Hamizah Jamaludin | Hannah Nabyllah | Syiera Firdaus |  Ierah | 

Thank you for coming : )

Friday, 25 October 2013

Simple Giveaway by Nik Ainaa

Noor Hayati | 9:39 pm | 4Comments |


Click banner for join :]

Thank you for coming : )

GA October by Emas Putih

Noor Hayati | 9:34 pm | 1Comments |


Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi




Thank you for coming : )

Monday, 21 October 2013

Salahkah Kita Meminati SESEORANG even we are taken by someone ??

Noor Hayati | 10:17 pm | 0Comments |

I dont know how to start , but i think i admire to someone . But i'm too shy to admit my feelings . He's a good leader , kind , cute and he's clever too . I'm too shy to close with him because he's has many admirer . I know all bout that . 

But , i cant say NO bout my feelings . I'm just admire to him . Not more that that . Tak salah kan ? HEHE

Salam .



Thank you for coming : )

Saturday, 5 October 2013

Sad story

Noor Hayati | 7:55 pm | 0Comments |

T'ingat kisah kawan aku yang dilanda kesedihan.. Actually dia ngan BF dia dah couple for 6 years . Tempoh yg sangat panjang right ? Mula-mula memang hangat bercinta . And bila dah 4-5 tahun , their r/ship pun macam ada krisis gitu . BF dia nih memang suka nak ajak dia kuar dating , tapi kawan aku tak suka bila kuar berdua je . So , kawan aku nih pun bawa kawan dia jugak la . 

So, sampai satu tahap tuh , BF dia rasa tak selesa and nak kuar dating berdua je . Tapi kawan aku tak nak . Nanti orang dok cakap bukan-bukan pulak  and nanti kalau parents dia dapat tahu dorang kuar berdua lagi lah parah kan ?
Yeah , aku setuju sangat2 . 

Tapi , BF dia nih nak jugak kuar berdua je dengan dia . Siap merayu and pujuk kawan aku nie pulak . So,kawan aku pun t'paksa jugak la demi permintaan BF dia nih . Dah tu , seringkali kuar berdua p makan . Sampai parents kawan aku nih dapat tahu . Kesian kawan aku kena marah ngan parents nya .

So , kawan aku pun dah tak nak jalan berdua dengan BF dia tuh lagi . Tapi , BF dia tetap jugak nak jumpa kawan aku tuh . BF dia sampai cakap macam ni , " tolonglah berkorban sikit . kita nih kan jarang jumpa jugak . lepas nih pun mungkin kita jarang jumpa sebab aku nak kerja tempat jauh . pandai-pandai la tutup telinga kalau kena marah ngan parents . Okay , kalau tak dapat jumpa , kita break ." Kawan aku hanya mampu terdiam . 

Everytime BF dia akan paksa dia kalau nak jumpa . Kenapa ? Kalau couple nih mesti ke jumpa hari-hari ? 24 jam non stop ? Pas tuh siap paksa-paksa orang . Kau tuh lelaki . Nak takut apa . Perempuan apa orang akan cakap ? Anak si anu tuh asyik kuar berkepit je dengan lelaki tuh . Belajar tak habis . 

Tak bosan ker jumpa pak we/mak we tiap hari ? Tak habis-habis ke cerita tuh smpai tiap masa nak jumpa ? Tak faham la akuh . Huh . 

Apapun , aku pun kesian jugak la dengan kawan aku tuh . Better break je la dengan lelaki mcam tuh . Paksa-paksa orang nak jumpa berdua . Kalau jadi apa-apa siapa nak tanggung . Tak de fikiran langsung !!

Thank you for coming : )

Demam Jodoh Itu Milik Kita

Noor Hayati | 3:24 pm | 0Comments |

First time tengok JIMK terus fall in love . HAHA . Ini betul-betul gila . Al kisah bermula bila roomate @ BFF aku recommend aku dok tinguk tu citer . First tengok dah fall in love . Tak tahan tengok Farid Kamil . Oh god ! He's so scary ! HAHA . Melting doh tengok watak dia dalam drama tuh . HAHA . Aish . HAHA . Dlm 2 hari je aku dah hbskan 10 ep . Such a crazy things . Aku dah demam ! Demam JIMK . HAHA . Kalau ikut memang sehari je aku bleh hbiskan drama tu , tapi aku tak tahan ! HAHA .

Nanti kawan aku ingat aku dah gila sebab senyum and ketawa sendiri . HAHA . Gila betul . Aish . Janganlah pernah wujud lelaki macam tu depan aku . Bisa0bisa gue jadi cair macam aiskrim tiap hari . Tak tahan aku ! Geli .. Hehe . He's so scary . But at the same time he's romantic . TOO ROMANTIC .Yayy ! Geli ..EEEE .. Hehe . Tapi aku tengok gak Sah dah gila . HAHA . Tak sabar nak tengok lagi . Hehehe ..





Thank you for coming : )