My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Tuesday, 30 April 2013

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic

Noor Hayati | 6:12 pm | 1Comments |
Assalammualaikum ..

Assalamualaikum w.b.t

Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini. 
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya : 

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page

Follow Google +


Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH : 
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!



Thank you for coming : )

Monday, 29 April 2013

Apasal la dengan Encik Nuffnang aku ni =.=

Noor Hayati | 6:18 pm | 1Comments |

Uwarghh .. Stress gilak aku dengan Nuffnang ni . Nak tau apasal ? Hee . Before ni , aku ada register Komli . Jd maksud nya kat sini aku telah buat skandal la nii . HAHA . Bukan sebab ak nak banyak harta ke apa , cuma aku betul2 heran apasal Incek Nuffnang aku nii tak pndai naik2 sedangkan aku tengok banyak pulak viewers aku . Tapi ntah la kenapa . Seriously aku masih tak tau mcmna nak guna Nuffnang nii . Sebab ak pun baru setahun jagung je guna blog nii .

Bila orang dok asyik post dpt BE dari Nuffnang nii ak pun mulai tertanya2 kenapa aku tak pernag dapat BE aik ? Thats why knapa aku beralih arah terhadap si Komli ni . Mmg berkenan tapi bila aku tau rpanya mcm susah pulak nak buat komli nii .. huhu .. Macam2 nak buat . Tapi memang berbaloi than Nuffnang laa .. So i decide untuk beralih semula kepada Nuffnang ni . Seandainya Incek Nuffnang aku nii bertabiat semula . Aku akan buang kau jauh2 . HAHA . So , korang2 pun tlgla ajar aku aik . Mcamana nak dapatkan BE segala2 nya laa .. Aku tak ada pengalaman mcm korang :[

Thank you for coming : )

Sunday, 28 April 2013

CHANTIQUE DE MATA : BEAUTY CONTEST

Noor Hayati | 8:49 am | 6Comments |


click banner untuk join

terma dan syarat :
  1. Peserta dikehendaki LIKE page Chantique De Mata .
  2. Terbuka kepada kaum wanita dan warganegara Malaysia sahaja.
  3. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 20 May 2013.
  4. Seorang, satu penyertaan sahaja.
  5. Pemenang akan terbahagi kepada 3 bahagian :
  • Entry yang menarik 
  • Berdasarkan cabutan undian
  • Referral terbanyak
       6. Pemenang akan diumumkan pada 31 May 2013 dan keputusan adalah muktamad.

Cara-cara penyertaan :

  1. Like page Chantique De Mata di facebook.
  2. Buat satu entry ringkas tetapi menarik (terpulang kepada kreativiti anda) mengenai contest ini di blog anda. Sertakan banner contest seperti di atas dan backlink kepada blog Aina Rahman.
  3. Sticky post selama 3 hari. 
  4. Tag 5 orang (minimum) rakan anda. Semakin ramai yang anda tag, makin tinggi peluang anda untuk menang ketegori "referral terbanyak".
  5. Tinggalkan url entry anda beserta id facebook di ruangan komen pada entry ini.

Hadiah² yang ditawarkan :

  • Pemenang entry menarik :

  1. - 1 set barangan make up bernilai lebih RM 100.
  2. - 1 utas gelang tangan mutiara bernilai lebih RM50
  3. - 1 handmade phone casing bernilai lebih RM50
  4. - 1x sesi make over percuma dari Aina Rahman 

  • Pemenang cabutan undian :
  1. - 1 utas gelang tangan mutiara bernilai lebih RM50
  2. - 1 handmade phone casing bernilai lebih RM50
  • Pemenang referral terbanyak :
    - 1 utas gelang tangan mutiara
    - 1x sesi make over percuma dari Aina Rahman.
  • Hadiah saguhati akan diberikan sekiranya jumlah penyertaan melebihi 100 peserta.

Thank you for coming : )

Saturday, 27 April 2013

Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4

Noor Hayati | 11:43 am | 3Comments |
As-Salam


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4 
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog  :

2. Like fan page :


 3. Follow G+ kat bawah ni



3. PALING WAJIB copypaste coding entry  yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post.   *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.

Hadiah : 

Top Referral
Topup RM10

Random
Topup RM5 x 9
Topup RM3 x 1

Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!


Thank you for coming : )

Friday, 26 April 2013

1st BABY GIVEAWAY BY KMLIAHSHM

Noor Hayati | 5:13 pm | 1Comments |


Saya nak menang sebab saya nak hadiah ! HEHE ..

Thank you for coming : )

Segmen 24 Jam : Saya Mahu Header Itu! By Nabila Medan

Noor Hayati | 5:07 pm | 1Comments |


    i-Warna : Purple cerah
     ii - Nama blog/ Title blog : Diari Miss Tiey Blog
    iii - Description blog : Life Is Imperfect Without Challenges ..
    iv - Font yang korang nak : Apa2 je laa..yg penting comel..hehe..
DESIGN : 2

Thank you for coming : )

Aku Mau Belajar Jauh....Jauhhh....

Noor Hayati | 10:48 am | 0Comments |

HAHA .. Belajar jauh2 ? Yups .. Aku nak belajar jauh jauh .. HEHE ..Oversea ? Tak laa .. Sory la yea .. Aku nii tak layak :( Aku nak sambung study aku kat KL  .. HAHA .. 

Kenapa aku suka jauh2? Sebab aku nak belajar berdikari lagipun selama ni aku belum pernah pergi jauh . Sekali sekala terdetik di hati ini mau merantau ke negeri orang . Macam orang2 cakap , jauh perjalanan luas pemandangan kan ? And i still remember my techer said tak kan kita nak terpuruk kat kampung asal kita ni juga ? Yaa .. Aku betul2 setuju dengan apa yg cigu aku cakapkan tuu .. 

Tapi tuu semua depends on rezeki masing2 la kan . Kalau tak dapat belajar jauh2 pun , belajar kat tempat sendiri pun boleh jugak . Yang penting aku dapat melanjutkan study aku lepas nii pun ckup memadai and memberikan kegembiraan for my lovely mom . 

Harap2 la ada rezeki and peluang lepas nii . AMINN .. Rezeki masing2 kan . Walaupun mungkin tak dapat , tak pa .. Masih ada banyak peluang lagi yg penting kita usaha . D mana ada kemahuan di situ ada jalan . Bukan d mana ada highway okay ? Aku tumbuk kangg .. HAHAHA .. 

Apapun yang kmu inginkan dan impikan  , aku doakan semoga kamu pun dapat apa yang kamu impikan : ] Doakan utk saya juga yaa .. Memang la orang tua selalu cakap perempuan ni kalau tak payah kerja pun tak apa , tunggu kena pinang ja . Errkk =.= Perkataan and perumpamaan itu hanya sesuai digunakan untuk orang dulu2 jak kot . Sebab sekarang dunia dah semakin maju .Ekonomi semakin meningkat . Kalau diharapkan laki ja yang nak kerja alamatnya bankrap juga . Kalau anak lagi berderet2 . Tak botak tu kepala . HEHE ..

Lagipun sekarang perempuan lagi advance dari lelaki kan ? Tengok la pelajar2 cemerlang or d mana2 U mesti perempuan yang berderet kan ? So , di sini menunjukkan bhawasanya perempuang nii lebih berpandangan jauh n mature than lelaki . Oppss .. Jangan marah ya kaum Adam .. HEHE ..Tapi itu la kenyataanya . Kan kaum Hawa ? HEHE ..

Ok la , tangan aku nii dah semakin ligat dah . Nanti tak pandai berhenti drpda menaip . HEHE ..Korang yang sengal nanti baca entry aku yang tak menarik nii ? HAHAHA .. Yang dapat tawaran kat mana2 , sharing2 la eik .. Saya nak kawan sama kamu bah .. HEHEH  .. 

Salam :]

Thank you for coming : )

Thursday, 25 April 2013

Matrikulasi , F6 , IPTA , MAKTAB .. Yang Mana Satu Menjadi Pilihan Anda ?

Noor Hayati | 4:20 pm | 2Comments |

Hai ! Korang nak sambung mana lepas nii ? Matrix ? UPU ? Maktab ? Yang mana satu menjadi idaman anda ? haha .. Opcoz most of u choose matrix kan ? Tiey tak dapat . KESIAN . HAHA . Tapi tiey tak la sedih sangat sebab tiey pun not interested dengan matrix nii . Korang tau kenapa ?

Sebab tiey takut tiey tak boleh angkat and hidup d matrix nii . Takut culture shocked dengan budaya kat sana . Sebab kat matrix mesti semua orang busy nak study kan ? Ke hulu ke hilir bawak buku . Kalau aku nii , sorry laa..PEMALAS ! Bila kerajinan aku mode on baru la aku nak study . Tu pun tak pandai serius . Apalah aku nii =.=

Talking bout UPU nii korang dah tau ke bila keputusan dia kuar ?  So , bagi yang tak tau aku nak buad announcement kat sini bahawasanya tarikh KEPUTUSAN UPU adalah pada 21 MEI 2013 . Nak tau lebih lanjut ?  Cari sendiri kat KPM . HAHAHA ..

Ada tak kat sini apply SPA ? Or apa2 jak la yg d bwah agensi kerajaan nii . ada ? Mungkin ada yang tak minat juga kan ? Aku nii mana2 jak . Sebab SPA nii pun bagus juga kuar2 terus dapat kerja . Lagi best . Entah kenapa kat dalam hotak aku sekarang nii aku lebih suka nak kerja terus sebab aku nak dapat gaji ! HAHA .. Bila dah dapat gaji , bolehla aku shopping sakan , travel and yang paling penting aku nak kreta besawww .. HAHA .. MATERIALISITK punya pompuan .. kikikik..

Korang pulak apa cer ? Jom la komen2 kat bawah ni.. Kita sembang2 .. Maybe korang ada good suggestion yang boleh korang kongsikan . SHARING IS CARING :]

Thats all ..

SALAM



Thank you for coming : )

Tak Faham dan Tak Reti guna KOMLI . Anyone help me ples ?

Noor Hayati | 8:50 am | 1Comments |

Ada siapa2 yg tau tak mcmana nak letak pasang iklan komli dalam blog ? Siapa2 yg ada tuto tu sharing2 la. tak faham la mcmanan ak pasang >.<
Komli dah bg respon dah and dah bagi HTML utk d pasang . Persoalanya sekarang , mcmana nak letak ?

Tak faham ! Ajari aku tuk bisa ... ( Anuar Zain )

Pasang komli ! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Thank you for coming : )

Menang GA .. TAPI .. : (

Noor Hayati | 7:54 am | 7Comments |
Hey there ! Huhu . Today tiey nak luahkan sikit perasaan tiey yang sejak kebelakangan ini entah apa2 yang berlaku . fuh ! mcm2 . sedih , kecewa . yang pasti  mmg sedih : (

Let me tell u one by one . Okay , baru-baru ni tiey ada menang la kan satu GA  ni . Tapi the most saddest story is sponser tak bg respon . huhu . even dah balik2 tanya . langsung tiada ! Mula2 mmg dah gembira bila diumukan menjadi pemenang and hadiah nya pun mmg best dan menjadi idaman selama  abad ini!

Unluckily , bukan rezeki tiey . Ini sekaligus menyebabkan tiey dah tak ada hati lg dah nak join GA . Bukanya mendatangkan keseronokan and kegembiraan tapi sebaliknya kita ternanti2 and kecewa akhirnya . Kalau dah mcm tu , bagus tak payah nak bagi sponser ! huh .. kalau tak mampu pun , tak payah nak bagi hadiah mahal2 . Cukupal bagi hadiah yang murah2 ja . tak salah kan ? cukup sekadar bagi penghargaan ! Haa .. Huhuh .. =.=

Apapun , korang jangan pulak terasa dengan apa yang tiey samapaikan ni aik ? and kalaupun sponser tu terbaca entry nii at least dia tau and sedar akan kesilapanya . DENDAM ? no .. tiey bukan orang yang berdendam . buat apa nak meminta and terhegeh2 kan ? so biar ja laa . yang penting sekarang nii tiey mmg dah tak ada hati nak join GA lagi . KECEWA okay ! Thats all >.<

salam 


Thank you for coming : )

Wednesday, 24 April 2013

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2

Noor Hayati | 1:39 pm | 7Comments |


done :]

Thank you for coming : )

Tuesday, 23 April 2013

Awesomee Giveaway by thedreamgoddess

Noor Hayati | 1:49 pm | 4Comments |


click banner utk join :]

1. Follow blog ni.
2. Buat satu entry, tempek banner ni dalam entry tu dan backlinkkan.
pastu letak url entry di ruang komen.
3. Follow dan like page sponsor.(akan di check)
4. Pemilihan pemenang melalui cabutan tangan dan top referral. rujuk entry ini dan ini.
5. Giveaway tamat 5/5/2013
6. Malaysian blogger only. T^T



Thank you for coming : )

Semakan Keputusan Permohonan Matrikulasi Sesi 2013/ 2014

Noor Hayati | 1:30 pm | 0Comments |

Semakan tawaran keputusan permohonan matrikulasi bagi sesi 2013/ 2014. Calon yang telah membuat permohonan matrikulasi boleh membuat semakan tersebut pada tarikh yang telah ditetapkan. Menerusi laman rasmi Bahagian Matrikulasi, tarikh untuk ketahui tawaran akan diumumkan pada 25 APRIL 2013.
Makluman Kepada Semua Pelajar Lepasan SPM 2012
Pelajar boleh menyemak keputusan permohonan pada 25 April 2013. Harap maklum.

Tarikh Rasmi Keputusan Matrikulasi  Sesi 2013/2014
25 APRIL 2013 (Khamis)

Cara Semakan Matrikulasi 2013/ 2014
Semakan boleh dibuat di laman http://www.moe.gov.my atau http://www.moe.gov.my/bmkpm/ setelah applikasi semakan matrikulasi sesi 2013/ 2014 telah dibuka.
Sehubungan itu bagi calon yang berjaya dan ditawarkan ke Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia sesi 2013/2014, calon dikehendaki mencetak sendiri perkara berikut untuk dibawa bersama semasa mendaftar di kolej :
  •     Surat tawaran
  •     Panduan pendaftaran
  •     Dokumen peribadi pelajar
  •     Borang perjanjian pelajar (dua salinan)
Semakan Guna SMS
SMS dengan menaip MOE<jarak>MAT<jarak>NO.K.P dan hantar kepada 15888
Tarikh Pendaftaran Matrikulasi 2013/ 2014
Tarikh pendaftaran kolej matrikulasi ialah pada :
Kolej Matrikulasi Labuan – 19 Mei 2013
Kolej Matrikulasi Sarawak – 26 Mei 2013
Kolej Matrikulasi  seluruh semenanjung – 27 Mei 2013
Rayuan Program Matrikulasi 2013/ 2014
Bagi calon yang tidak berjaya, rayuan boleh terus dibuat melalui internet di laman sesawang  http://www.moe.gov.my mulai 25 April 2013 hingga 9 Mei 2013. Rayuan yang dibuat selepas tarikh tutup (9 Mei 2013) tidak akan dipertimbangkan.


Sumber: Semakan Keputusan Permohonan Matrikulasi Sesi 2013/ 2014 | melvister.com 

Thank you for coming : )

Semakan Keputusan Tawaran IPTA Sesi 2013/ 2014

Noor Hayati | 1:29 pm | 1Comments |
Assalammualaikum ..


Semakan keputusan permohonan tawaran IPTA Sesi 2013/ 2014 boleh disemak melalui UPU. Tarikh semakan boleh dibuat pada minggu ketiga pada bulan Mei 2013 ini. Oleh itu tarikh  keputusan UPU dijangka akan diumumkan pada 21 Mei 2013. Manakala, semakan program yang ada temuduga IPTA/ Politeknik 2013 boleh disemak mulai 22 April 2013 bagi lepasan SPM.
upu 2013
Semakan Program Temuduga IPTA 2013 Lepasan SPM
Semakan panggilan Temu Duga boleh dibuat mulai 22 April 2013 melalui kaedah berikut:-
Temu Duga akan dijalankan pada 24 April hingga 5 Mei 2013
Semakan Program Temuduga IPTA 2013 Lepasan STPM
Semakan panggilan Temu Duga boleh dibuat mulai 6 Mei 2013 melalui kaedah berikut:-
Temu Duga akan dijalankan pada 10 Mei hingga 20 Mei 2013.
Semakan Keputusan Tawaran IPTA Sesi 2013
Tarikh Keputusan: Minggu Ketiga Bulan Mei 2013 (21 Mei 2013)
Cara Semakan Upu Online
Semakan boleh dibuat dengan melayari laman sesawang http://upu.mohe.gov.my/


Sumber: Semakan Keputusan Tawaran IPTA Sesi 2013/ 2014 Online | melvister.com 

Thank you for coming : )

Monday, 22 April 2013

April - May Giveaway By Nabila Medan

Noor Hayati | 8:06 pm | 3Comments |


click banner untuk join



tag : awak

Thank you for coming : )

2nd Bombastic Giveaway by Cik Amabee

Noor Hayati | 7:38 am | 1Comments |

click banner utk join :]

Thank you for coming : )

Friday, 19 April 2013

MINI GA 2

Noor Hayati | 11:08 am | 2Comments |


click banner utk join ye..





Thank you for coming : )

Thursday, 18 April 2013

SWEET LIZAHANUM'S GIVEAWAY "Suka-suka nak bagi hadiah..........."

Noor Hayati | 9:32 pm | 0Comments |


click banner utk join :]

Saya nak hadiah .............


Ini ! hee .. bedak arab kokuryu . harap2 ada rezeki . aminn :]


Thank you for coming : )

GA Malam Jumaat #1 by PrinceKayL

Noor Hayati | 9:18 pm | 0Comments |



click banner utk join :]

Thank you for coming : )

Tuesday, 16 April 2013

Mohon Sebarkan !

Noor Hayati | 6:58 pm | 1Comments |

Photo: TOLONG SEBARKAN...

Banyak anak muda tak ambil kisah pasal perkara sebegini. walaupun nampak remeh, tapi boleh meruntuhkan institusi akhlak itu sendiri. sama-sama kita sebarkan dan selamatkan akidah. amin. fisabillillah

SILA TAG DAN KLIK "SHARE" PADA RAKAN-RAKAN YANG LAIN ♥ INSYAALLAH :)

[ Mujahed Kamal ]

Thank you for coming : )

Menyesal Kawin Awal.......

Noor Hayati | 6:57 pm | 2Comments |



AKU MENYESAL KAWIN....................

Ini cerita aku.....

Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku. 

Aku tak penah kenal pon dia.

Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la.

Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape.

Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha.

Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound.

"Jom la bang tido...".

Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.

Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape.

Boleh makan best2, sebab beli kat kedai..

Tapi skarang, huhu..

Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan!

Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la, pedas la....

Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak.

Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.

Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape..

Kira berbelanja tanpa waswas la.

Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata.

Hohoho..

Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli.

Tade dalam list, tak leh amik!!

Dah la berejam-jam pusing..

Leceh tol la orang pompuan nih.

Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall.

Aku je yang muka tensen.

Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat..

Ala Korea bleh, ala Balotelli pon bleh buat, tade orang sound.

Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound..

Dia kata x hensem la, x kemas la..

Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh!!!

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang.

Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..)

ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja.

Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..).

Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi..

Arghhhh!!! first time kot rasa malu giler camtu.

Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja.

Sakit wooo bini aku cubit.

Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri..

Sume dah ready made.

Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket.

Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.

Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..).

Pastu baju2 bergelimpangan atas katil.

Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je..

Yela, kira ade orang take care la. Total Care!! Hehehe..

Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la..

Maklum la dah ade P.A.

Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku.

Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran..

Hmm sejuk hatiku.

Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik.

Jadi kena ade yang tolong ingatkan.

Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat

Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang

abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang

Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek? hihihi...

Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang

Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge..

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thank you for coming : )

Sunday, 14 April 2013

Noor Hayati | 5:13 pm | 2Comments |

Hai there ! I do really need ur help . huhu  . korang punya template pun dah berubah ke ? lain mcm je aku tengok . apasal tu ? nak edit tak dpt . loading , loading , and loading je kerja nya . smpai bila nak tunggu ? huhu . lambat mcm siput . marah nii >.<

So , blogger-blogger sekalian , ples ajar and ada tak cara supaya template baru nii ubah p template lama . aish ! lambat betul ala-ala siput ! esh ! esh ! tolong laaaaaaaaaaaaa ...



Thank you for coming : )

FIRST GIVEAWAY BY MIZ RIZHANI

Noor Hayati | 11:27 am | 5Comments |


click banner utk join :]

Syarat-syarat:
1)Mempunyai blog.
2)Follow blog NI dan like NI untuk mengetahui perkembangan GA.
3)Like dan follow sponsor-sponsor(jujur ye)
4)Buat entry yang menarik dan backlink ke entry ini.
5)Kalau rajin tag la kawan dan letak banner di blog(mana tau ada hadiah)
6)Tinggalkan link andatentang GA di bawah entry ini.(komen).


Jom kita meriahkan lagi GA nii bersama-sama. Mungkin kali nii rezeki kita ? JOM ~


Thank you for coming : )

Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani

Noor Hayati | 12:31 am | 8Comments |





Segmen ini dianjurkan untuk merapatkan hubungan  silaturrahim sesama  blogger.Bak kata pepatah “ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama seminggu,bermula pada 12/4/2013 sehingga 11.59 malam 19/4/2013.


Syarat yang perlu dipatuhi:

1)Mempunyai blog.
2)Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)
3)Follow dan like sponsor.
4)Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5)Letakkan URL entri di ruangan komen. 

Sponsor:

Blog
Vanida/Ismah/Aimi

Page:



Copy Coding ini:

Hadiah yang bakal dimenangi:

Peplum(1),Keychain.(3),Pashmina.(1),Kerongsang.(1),Review blog.(5),Topup RM5(2),Header(1),Cursor(1)
Pemenang akan dipilih melalui top referral dan cabutan bertuah oleh saya sendiri.


Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani di jayakan oleh DiyanaHani,The Rossele,Ismah, Vanida,dan Aimi

Segmen copy paste ini inspired by Kak Mia Liana.

Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

Apa tunggu lagi..Klik banner dan Join!
p/s: Kalau tak boleh klik banner.Klik kat ayat bawah banner tu k.







Thank you for coming : )

Err .. Baru buat FB page laa .. kikikiki .. If sudi like larh .. hehe ..

Noor Hayati | 12:00 am | 0Comments |

Hola ! Ee .. baru buad page ke ? Org dah lama dah buad , dah beribu-ii pung , yang kau nii baru nak buad ? kasian .. kasian .. :* terdiam utk seketika . -.-
Ahakss . kasian dia . actualy dah lama dah nii nak buad page tapi .. ada ker orang nak like ? ek eleh tiey , kautu bukanya pemes sgt smpai nak kena like segala , ngada-ii !

Argghh . stress kejapp . yups , mmg scara rasional aku pun pikir mcm tuu , tapi kekadang ak rasa its better if aku buad page nii sebab we can sharing in FB tentang blog-blog nii . Yela kan,lets say korang nak komen ke apa ke kat blog nii , bknya ada notification pun kan . And if adanya page nii blhla kita exchange link maybe tak pun kita sharing any important info ? sudi ker ? ahaha . tak sudi pun tak pe la.janji korang bahagia . kikiki ..

So , bg yg sudi tu . alaaa . buad tak tau laa pulak . hihi . click la . hihi . buat muka comey japp . :]
click kat bawah tu okay ? thats all .

Salam .

Miss Tiey Blog
3
 



Thank you for coming : )

Saturday, 13 April 2013

Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih

Noor Hayati | 9:46 am | 7Comments |


click banner for join  


Due date : 12 April/8 Malam - 13 April/8 Malam 2013


Thank you for coming : )

Friday, 12 April 2013

Gambar anak Lee Chong Wei dan isteri .. tahniah !!

Noor Hayati | 5:12 pm | 1Comments |

Tahniah LCW dan WMC ..Bayi lelaki diberi nama Kingston Lee..ulang sekali lagi lagi Kingston Lee, bukan Sean Kingston





Thank you for coming : )

Pengalaman Menyaksikan 7 Perkara Ganjil Yang Menimpa Mayat

Noor Hayati | 11:53 am | 2Comments |


Pengalaman Menyaksikan 7 Perkara Ganjil Yang Menimpa Mayat




Assalamualaikum semua..
Sekadar peringatan kepada saya dan pembaca semua agar segera bertaubat kerana Hari Kiamat semakin hampir. Lambat laun kita akan menghadapi hari kematian jua.

Dikongsikan kisah teladan tujuh perkara ganjil yang dialami oleh seorang pemuda ini untuk renungan bersama.

Terdapat seorang pemuda yang kerjanya menggali kubur dan mencuri kain kafan untuk dijual. Pada suatu hari, pemuda tersebut berjumpa dengan seorang ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah s. w. t.

Dia berkata, "Sepanjang aku menggali kubur untuk mencuri kain kafan, aku telah melihat 7 perkara ganjil yang menimpa mayat-mayat tersebut. Lantaran aku merasa sangat insaf atas perbuatanku yang sangat keji itu dan ingin sekali bertaubat."

" Yang pertama, aku lihat mayat yang pada siang harinya menghadap kiblat. Tetapi apabila aku menggali semula kuburnya pada waktu malam, aku lihat wajahnya telahpun membelakangkan kiblat. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" tanya pemuda itu. " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang telah mensyirikkan Allah s. w. t. sewaktu hidupnya. Lantaran Allah s. w. t. menghinakan mereka dengan memalingkan wajah mereka dari mengadap kiblat, bagi membezakan mereka daripada golongan muslim yang lain," jawab ahli ibadah tersebut.

Sambung pemuda itu lagi, " Golongan yang kedua, aku lihat wajah mereka sangat elok semasa mereka dimasukkan ke dalam liang lahad. Tatkala malam hari ketika aku menggali kubur mereka, ku lihat wajah mereka telahpun bertukar menjadi babi. Mengapa begitu halnya, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang meremehkan dan meninggalkan solat sewaktu hidupnya. Sesungguhnya solat merupakan amalan yang pertama sekali dihisab. Jika sempurna solat, maka sempurnalah amalan-amalan kita yang lain,"

Pemuda itu menyambung lagi, " Wahai tuan guru, golongan yang ketiga yang aku lihat, pada waktu siang mayatnya kelihatan seperti biasa sahaja. Apabila aku menggali kuburnya pada waktu malam, ku lihat perutnya terlalu gelembung, keluar pula ulat yang terlalu banyak daripada perutnya itu." " Mereka itulah golongan yang gemar memakan harta yang haram, wahai anak muda," balas ahli ibadah itu lagi.

" Golongan keempat, ku lihat mayat yang jasadnya bertukar menjadi batu bulat yang hitam warnanya. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah itu, " Wahai pemuda, itulah golongan manusia yang derhaka kepada kedua ibu bapanya sewaktu hayatnya. Sesungguhnya Allah s. w. t. sama sekali tidak redha kepada manusia yang menderhakai ibu bapanya."

" Golongan kelima, ku lihat ada pula mayat yang kukunya amat panjang, hingga membelit-belit seluruh tubuhnya dan keluar segala isi dari tubuh badannya," sambung pemuda itu. " Anak muda, mereka itulah golongan yang gemar memutuskan silaturrahim. Semasa hidupnya mereka suka memulakan pertengkaran dan tidak bertegur sapa lebih daripada 3 hari. Bukankah Rasulullah s. a. w. pernah bersabda, bahawa sesiapa yang tidak bertegur sapa melebihi 3 hari bukanlah termasuk dalam golongan umat baginda," jelas ahli ibadah tersebut.

" Wahai guru, golongan yang keenam yang aku lihat, sewaktu siangnya lahadnya kering kontang. Tatkala malam ketika aku menggali semula kubur itu, ku lihat mayat tersebut terapung dan lahadnya dipenuhi air hitam yang amat busuk baunya," " Wahai pemuda, itulah golongan yang memakan harta riba sewaktu hayatnya," jawab ahli ibadah tadi.

" Wahai guru, golongan yang terakhir yang aku lihat, mayatnya sentiasa tersenyum dan berseri-seri pula wajahnya. Mengapa demikian halnya wahai tuan guru?" tanya pemuda itu lagi. Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai pemuda, mereka itulah golongan manusia yang berilmu. Dan mereka beramal pula dengan ilmunya sewaktu hayat mereka. Inilah golongan yang beroleh keredhaan dan kemuliaan di sisi Allah s. w. t. baik sewaktu hayatnya mahupun sesudah matinya."

Ingatlah, sesungguhnya daripada Allah s. w. t kita datang dan kepadaNya jualah kita akan kembali. Kita akan dipertanggungjawabkan atas setiap amal yang kita lakukan, hatta amalan sebesar zarah. Wallahua'lam.

p/s ; Betapa besarnya kuasa ALLAH SWT .. Info yang sangat bermanfaat dan menjadi pengajaran buat kita sesama Islam ..

credit ; Emasputih

Thank you for coming : )

Thursday, 11 April 2013

"Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com",

Noor Hayati | 9:09 pm | 4Comments |


click banner utk join ..


Thank you for coming : )