My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Thursday, 25 April 2013

Matrikulasi , F6 , IPTA , MAKTAB .. Yang Mana Satu Menjadi Pilihan Anda ?

Noor Hayati | 4:20 pm | 2Comments |

Hai ! Korang nak sambung mana lepas nii ? Matrix ? UPU ? Maktab ? Yang mana satu menjadi idaman anda ? haha .. Opcoz most of u choose matrix kan ? Tiey tak dapat . KESIAN . HAHA . Tapi tiey tak la sedih sangat sebab tiey pun not interested dengan matrix nii . Korang tau kenapa ?

Sebab tiey takut tiey tak boleh angkat and hidup d matrix nii . Takut culture shocked dengan budaya kat sana . Sebab kat matrix mesti semua orang busy nak study kan ? Ke hulu ke hilir bawak buku . Kalau aku nii , sorry laa..PEMALAS ! Bila kerajinan aku mode on baru la aku nak study . Tu pun tak pandai serius . Apalah aku nii =.=

Talking bout UPU nii korang dah tau ke bila keputusan dia kuar ?  So , bagi yang tak tau aku nak buad announcement kat sini bahawasanya tarikh KEPUTUSAN UPU adalah pada 21 MEI 2013 . Nak tau lebih lanjut ?  Cari sendiri kat KPM . HAHAHA ..

Ada tak kat sini apply SPA ? Or apa2 jak la yg d bwah agensi kerajaan nii . ada ? Mungkin ada yang tak minat juga kan ? Aku nii mana2 jak . Sebab SPA nii pun bagus juga kuar2 terus dapat kerja . Lagi best . Entah kenapa kat dalam hotak aku sekarang nii aku lebih suka nak kerja terus sebab aku nak dapat gaji ! HAHA .. Bila dah dapat gaji , bolehla aku shopping sakan , travel and yang paling penting aku nak kreta besawww .. HAHA .. MATERIALISITK punya pompuan .. kikikik..

Korang pulak apa cer ? Jom la komen2 kat bawah ni.. Kita sembang2 .. Maybe korang ada good suggestion yang boleh korang kongsikan . SHARING IS CARING :]

Thats all ..

SALAM



Thank you for coming : )

2 comments:

Lissa LaLissa said...

yeapp~! ramai yang tunggu matrik., tp saya ambil form 6 jaa., malas tuu mau jauh2.. hehe tapi kalau dapat permohonan SPA tu, ambil SPA ja. hehe

*saya pun suka kerja terus., boleh pggang duit terus.. haha tp susah.. ==" hehe

^^eKaTiKaH^^ said...

depends pada diri sendiri dik. kalau rasa boleh bawa matriks, pergi lah. peluang keemasan tu. hihi. jngn pkse diri utk buat sesuatu yg kite tak suke & xblh. nnt last, kite yg merana. buat pilihan yg bijak. ok? ;)