My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Wednesday, 22 January 2014

Tahniah Ustaz Don Daniyal atas Kelahiran Anak SulungnyaA

Noor Hayati | 12:18 pm | 1Comments |
Assalammualaikum w.b.t .

Tahniah dicuapkan kepada Ustaz Don Danial atas kelahiran anak sulungnya . Menurut Ustaz Don , anaknya yang lahir pada sabtu lalu itu adalah lelaki, lahir dalam keadaan normal dan diberi nama Don Mustofa .

Beliau tiba di Mesir dari Malaysia dua hari sebelum isterinya bersalin. Alhamdulilah , anak mereka sihat dan kami gembira dengan kelahiran itu ", kata ahli kelurga Ustaz Don .

Untuk makluman , Ustaz Don dan isterinya , 26 akan pulang ke Malaysia pada 30 Januari ini . 


Thank you for coming : )

Bahaya Corned Beef !

Noor Hayati | 12:09 pm | 2Comments |
Assalammualaikum . 

Korang tau tak bahaya makan corned beef ? Dulu , memang peberet giler ak makan corned beef . sedap siot ! Tapi sekarang , dah tak boleh makan dah . Sedih -.-


P/S : Uwaaa . Kenapakah ? HUHU .

Thank you for coming : )

Monday, 20 January 2014

Doakan Buat Keluarga Pn Shalwati dan suami

Noor Hayati | 9:56 pm | 0Comments |
Salam,

Sekarang sudah heboh satu Malaysia kisah Pn Shalwati dan suami ditahan di Sweden atas tuduhan memukul anaknya kerana tak solat.

Kebetulannya Pn Shalwati yg kami panggil Shal adalah rakan satu Univ saya dan isteri sewaktu kami sama-sama menuntut di University of the Pacific, Stockton California, Amerika Syarikat dulu.

Benda ini kecik aje sebenarnya, pukul sedikit kat tangan tak solat budak2 biasa lah.

Yg jadi masalahnya ini di negara Sweden. Org mungkin kata ini isu org Kapiaq Kristian org Barat anti Islam, tapi tak ada kena mengena sebenarnya.
Shal dan keluarga terperangkap dalam sistem social enterprise di Sweden yg menjadikan foster parents (keluarga angkat) dan orphanage home (rumah anak yatim) sebagai bisness dlm sabuah kisah perniagaan enterprise yg besar.

Rantaian "bisness" mereka ini begitu besar dan melebar dari atas ke bawah yg mewujudkan beribu2 peluang pekerjaan dan subsidy kerajaan yg lumayan.

Dlm keadaan rakyat Sweden yg hanya punyai anak sekitar dua orang satu keluarga, adalah sukar mencari anak2 yatim utk di "feed" ataupun disuapkan kpd bisness social enterprise ini.

Tanpa anak2 angkat ini, maka beribu2 peluang pekerjaan untuk pekerja kebajikan dan sistem subsidy sosial ini akan ranap dan pupus; lantas mereka mensasarkan keluarga2 asing/immigrant dari luar yg datang menetap di Sweden seperti dlm satu kes keluarga dari Afrika yg anaknya ditoreh sedikit wajahnya kerana adat. Tak pasti mcm mana kes sebenar, tapi menurut sumber akhir sekali mak ayah boleh balik ke negara asal, tapi anak2 diambil.

Mcm tu juga dgn satu kes yg melibatkan keluarga Russia, diberitakan anak2 juga diambil.

Menyedari tentang perkara ini dan khuatir anak2 Shal juga berakhir dengan nasib yg serupa, saya atas kapasiti sebagai seorang individu yg punyai anak-anak sebaya anak2 Shal memohon campur tangan semua pihak2 yg prihatin, agar dapat berbuat sesuatu dan membawa pulang anak-anak mereka ke bumi Malaysia ini seberapa segera.

Akidah anak-anak ini sedang berada dalam taruhan.

Terima Kasih

Mohd Monier Bin Mat Din
Bekas Presiden Persatuan Mahasiswa/i Malaysia.

University of the Pacific,
Stockton. California. USA.

Thank you for coming : )

Friday, 10 January 2014

Buat Duit Dengan Online ! Caranya Sangat Ringkas dan mudah !

Noor Hayati | 11:14 pm | 0Comments |

Jana income rm900 sehari tanpa modal. Assalammualaikum ..tuan/puan drpd berfacebook tak dpt hasil,baik berfacebook yang dpt hasil.Saya nak berkongsi 1 program dari US yang boleh buat income sampingan.Free register tiada apa2 bayaran dikenakan.Tiada tipu muslihat ( kalau anda rasa program ni menipu..anda tak rugi apa2 pun..anda tak keluar modal pun kan?) tak perlu cari org , tak perlu beli or jual barang. Syarat kelayakan: Anda ada facebook dan tahu guna komputer sikit2.Anda hanya perlu open link dibawah dan register sebagai member.Lepas register anda terus dapat 25 usd x 3.4 = rm85.00.Lepas tu anda akan dapat link anda sendiri.Apa lagi anda copy link anda sendiri dan copy ayat2 saya ni dan paste dkt facebook, Twitter dan sebagainya.Setiap org yang buka link anda, anda akan terima ganjaran sebanyak 10 usd x 3.4= rm 34.00 Mudah kan? Duit anda boleh pilih, samada duit masuk ke akaun bank atau cek akan di pos ke alamat rumah anda.register percuma sila Click link ni..

http://www.theweeklypay.com/index.php?share=270229

Thank you for coming : )