My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Saturday, 14 June 2014

Rita Rudaini Tuntut Nafkah Tertunggak RM100,000

Noor Hayati | 9:30 am | 0Comments |

Salam.

 Banyak juga tuntutan nafkah tertunggak yang dituntut oleh Rita Rudaini terhadap bekas suaminya, Aidil Zafuan ini. RM100,000 tue. Jumlah tuntutan yang besar ini membabitkan kos bayaran rumah, makan minum, pakaian dan barangan asasi lain. Ia mula dikira sejak Januari 2012, bermakna tuntutan ini adalah untuk tempoh lebih kurang 2 tahun 6 bulan.

rita rudani


Untuk makluman, sebelum ini Rita telah membuat permohonan nafkah sebanyak RM5,392 sebulan merangkumi perbelanjaan makan minum, pengasuh dan juga lampin pakai buang. Namun Aidil menegaskan yang dia hanya mampu membayar RM2,000 sebulan sahaja. Perbicaraan penuh akan berlangsung 30 September ini. Sama-samalah kita nantikan.

P/S : Tapi memang wajarlah apa yang Rita buat nih, nafkah tu kan kewajipan untuk isteri. Biarpun bercerai, tapi kewajiban tetap wajib.


Thank you for coming : )

Friday, 13 June 2014

15 GAMBAR Uqasha Senrose Kini Manis Bertudung

Noor Hayati | 9:19 pm | 1Comments |

Salam.

Pergh~~~ Cantiknya. Memang menawan, manis, jelita dan mempersona sungguh apabila Uqasha Senrose bertudung. Memang boleh tangkap cintan dibuatnya. Hehehe. Tahniah diucapkan kepada Uqasha atas penghijrahan ini. Semoga semakin murah rezeki dan hidup semakin diberkati.

uqasha senrose bertudung


'Saya rasa tak perlulah sampai saya nak kena beritahu satu dunia yang saya kini sudah bertudung. Saya percaya, lambat-laun orang akan tahu juga mengenai perkara ini.
Saya pakai tudung atas diri saya sendiri. Jika pakai kerana dipaksa, perkara ini tidak akan kekal. Saya mahukan yang terbaik untuk diri saya dan jika boleh, saya nak benda ini berterusan. Saya harap orang mendoakan yang baik-baik untuk saya' - Uqasha


uqasha senrose bertudung


uqasha senrose bertudung



uqasha senrose bertudung


uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung



uqasha senrose bertudung


uqasha senrose bertudung


uqasha senrose bertudung



uqasha senrose bertudung



uqasha senrose bertudung


uqasha senrose bertudung


uqasha senrose bertudung

P/S : Cantik kan kak Uqasha? Semoga terus istiqamah. Alhamdulilah. Makin bertambah dah artis melayu kita berhijab kan? :D


Thank you for coming : )

Thursday, 12 June 2014

CPUV #9 AND CPC #11 #12 #13 #14

Noor Hayati | 9:59 pm | 4Comments |

Salam

Alhamdulilah. Once again, thanks Nuffnang! Hehe. CPUV from Whisper Mesh & Cotton. CPC from Darlie. Thanks to all bloggers for keep blogwalking and rajin tengok blog tiey yang tak seberapa nih. Hehe. Once again, thank you :)

Thank you for coming : )

Alhamdulilah. Uqasha Senrose Kini Berhijab.

Noor Hayati | 9:43 pm | 2Comments |

Salam.


Kalau anda mengikuti perkembangan Uqasha Senrose melalui akaun Instgram, pasti anda akan perasan yang pelakon ini sudah memuat naik beberapa keping gambar yang menunjukkan dirinya kini bertudung atau berhijab.
Ramai tertanya tanya sama ada benar Uqasha Senrose sudah berhijrah atau sekadar satu lagi tuntutan watak dalam drama yang perlu beliau penuhi. Dalam kenyataan kepada portal GUA hari ini, Uqasha Senrose mengesahkan yang beliau sudah berhijrah.
“Saya rasa tak perlulah sampai saya nak kena beritahu satu dunia yang saya kini sudah bertudung. Saya percaya, lambat-laun orang akan tahu juga mengenai perkara ini,“ jelasnya.
Uqasha Senrose dalam kenyataan sama juga menafikan yang keputusan beliau untuk bertudung didorong oleh faktor luaran terutamanya lelaki dan berharap perkara baik ini akan kekal.
“Saya pakai tudung atas diri saya sendiri. Jika pakai kerana dipaksa, perkara ini tidak akan kekal. Saya mahukan yang terbaik untuk diri saya dan jika boleh, saya nak benda ini berterusan. Saya harap orang mendoakan yang baik-baik untuk saya,“ tambahnya.
Baguslah Uqasha Senrose sudah mahu berubah ke arah yang lebih baik, bukan tidak baik sebelum namun perubahan itu perlu ‘kan untuk semua orang. Tahniah

CC : R



Thank you for coming : )

Wednesday, 11 June 2014

Alhamdulilah.

Noor Hayati | 5:48 pm | 0Comments |


Salam. Mungkin sebelum ni tiey kurang bergiat aktif dengan dunia blog, bukan juga sebelum ini, malah juga selepas ini. Sebelum itu, tiey panjatkan kesyukuran ke hadrat ilahi kerana telah memberikan peluang cerah kepada tiey dalam tawaran Jurupulih Perubatan Cara Kerja. Alhamdulilah. Setahun menanti sebagai calon simpanan akhirnya kali nie ada rezeki buat tiey. Syukur sangat-sangat.

I'm sorry if lepas nih dah tak dapat nak bergiat aktif. So sorry. Tiey nak fokus dengan study and cabaran yang bakal tiey tempuhi. Oh ya, tak ketinggalan untuk say hai Johorian! See u there. Hhehe. Kalau boleh dan rajin jenguklah tiey kat KSKB Johor nanti yea! 

K, bai! :)

Thank you for coming : )

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

Noor Hayati | 11:44 am | 1Comments |
As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .


Thank you for coming : )

Monday, 9 June 2014

Giveaway Jun by Syira Lokman.

Noor Hayati | 8:21 pm | 4Comments |

Salam.


click banner to join

Senarai hadiah :

Lavanessa Swiss Professional Skin Care Treatment 10 pcs Rm125 x1- Akif Imtiyaz
Halfmoon Glitter Shawl x1 - Efa
Custom Made Lace Shawl x1- Efa
Novel karya Hilal Asyraf x1- Edo Hayra
Diy brooch x5- Eymasu craft
Mini Notebook x1 - Umira
Kad Blogger x5- Ana Ahmad

Topup RM5 x2 -Hani
Topup RM5 x2 - Siti Hajar
Topup RM5 x2 - Diba
Topup RM1O x1-Iskandar Daughter
Topup RM10 x2 -Fatihah

Edit Full Template x2 - Myra Azmee
Review blog x 2 -Syira
Bloglist 2014 x3 - Syira


Thank you for coming : )