My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Sunday, 22 December 2013

December Giveaway by Fatin Diana

Noor Hayati | 11:38 am | 3Comments |


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.


Thank you for coming : )

Thursday, 12 December 2013

Leez AF4 Sudah Bertunang Pada tarikh 11.12.2013 .

Noor Hayati | 8:29 pm | 0Comments |
Assalammualaikum..

Nampaknya,setelah Zain Saidin & Che Ta telah memilih tarik yg sangat unik iaitu 11.12.13 , tidak ketinggalan juga kepada artis kita Leez AF4 yang telah memilih tarikh tersebut untuk mengikat pertunangan . Semua orang pun tak nak lepaskan peluang ya untuk memilih tarikh yang sangat unik itu !







Cantik kan kak leez ?










p/s : semoga bahagia dan kekal hingga ke alam perkahwinan . Kalau kak Leez bertudung lagi nampak cantik kan ? Kita doakan je la yang terbaik buat kak Leez . Amin :]

Thank you for coming : )

Wednesday, 27 November 2013

Keputusan Temu Duga Separa Perubatan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam dah keluar !!

Noor Hayati | 11:54 pm | 0Comments |
Assalammualaikum . 


Hai u olls ! Dah check result SPA ? click here to check . Tiey dah check dah pun tadi and result nya . Anda dimaklumkan sebagai calon simpanan untuk Jurupulih Perubatan Cara Kerja . Mean ? Masa temuduga hari tu , penemuduga ada jugak cakap dgn Tiey dia ckp , 'buat masa nie tak de pengambilan . So , automatically tiey jd calon simpanan dorang and anytime boleh kena panggil . Tapi , several pepel says sometimes dia ambl masa yg agak lama . Maybe setahun , dua , tapi dalam tempoh 5 tahun jugak la . Tak ke berkarat menunggu tu oi ? HAHA . 

Tapi rasa pelik bin ajaib jugak la sebab kawan aku dpt jugak Jurupulih Cara Kerja nih . Persoalannya , mcmana pulak penemuduga tu cakap tiada ambilan untuk tahun nih ? Tiey pun tak tau la . Tapi ada jugak kawan Tiey yg senasib dengan tiey . Tapi , rasanya semua tu depend dengan rezeki masing-masing jugak kan ? Tiey tak la ambil kisah sgt . If dapat , dapat la . Kalau tak dapat pun  , tak pe la . Rezeki seseorang itu kan sudah ditentukan oleh Allah s.w.t . Kita tak de hak nak lawan ketentuanNya . Anyway , congrats ya for those yg berjaya tu . :]



Thank you for coming : )

Wednesday, 20 November 2013

It's December Giveaway

Noor Hayati | 5:40 pm | 2Comments |
Assalammualaikum..



* click banner untuk join*

Thank you for coming : )

Monday, 28 October 2013

Tips Tingkatkan Blog Traffic

Noor Hayati | 4:58 pm | 1Comments |

Blog traffic rendah ? Kenapa semakin rendah ? Ada tak penyelesaiannya ?
Jangan risau , anda mampu mengubahnya . Hee (mcm iklan kat dlm tv je) . Di sini ada beberapa tips yang saya ingin kongsikan bersama anda .

1 . Update status yang menarik . Cth : Hiburan , permainan , isu semasa ,  tips-tips kesihatan dan apa jua berita menarik yang boleh dikonsikan :] )

2 . Pastikan ayat yang digunakan tidak kasar dan menyinggung perasaan . Cth : guna otak , bodoh & sebagainya yang membuatkan pembaca berasa menyampah dengan status kita )

3 . Jangan gunakan perkataan yang membuat pembaca berasa nak muntah baca status anda . Cth : rindu le kat si dia , rasa hidup kosong tanpa dia or apa-apa perkataan cinta cintun yg terlebih parah bila orang mendengarnya .

4 . Update status berkaitan ceramah & agama . Boleh dijadikan sebagai peringatan kepada pembaca-pembaca di luar sana .

5 . Kongsikan ilmu dan pengalaman anda yang menarik . Cth : Percutian anda ke tempat yang menarik seperti kawasan peranginan , pelancongan dan sebagainya .

6 . Jadikan diri anda sebagai role good model kepada adik-adik anda . Cth : Kejayaan anda dan tips-tips cara belajar yang berkesan .

7 . Jadilah diri sendiri . Tak perlu nak tunjuk terlebih-lebih pulak atau boleh dikategorikan sebagai riak . Cth : Post gambar posing comel-comel dan bagai .

Jadikan tips-tips ini sebagai panduan dalam kalangan blogger untuk tingkatkan blog traffic . Status yang menarik sudah tentu dapat menarik pembaca di luar sana terus dan ingin membaca status-status kita yang menarik perhatian mereka . Mungkin itu sahaja yang mampu saya kongsikan bersama anda , stay calm and peace : ] 

Kongsilah seberapa banyak ilmu yang kita ada , in sha Allah makin bertambah lagi ilmu yang kita kongsikan . Amin . 

Salam .

Thank you for coming : )

Rest For a While

Noor Hayati | 4:05 pm | 0Comments |

Tired ? yaa . i'm tired to think bout MUET test on Wednesday . No have preparation yet , it so suck ! Where to think bout test and midterm that will starting on 1st December and 11 December . OH , tak lama lagi . Macam baru je masuk sem 2 , terus midterm and test bagai . Tambah lagi ngan MUET test . giler kan ?

To be honest , aku memang dah penat dengan semua nih , penat dengan study bagai . Rasa macam nak duk rumah 24 jam and tunggu je kena pinang . Senang kan ? Haa . Tu lah luahan orang yg short thingking mcm aku nih . Aiyaa ~ Cepat la masa berlalu , aku nak pegang segulung ijazah and dapat kerja terus . Penat dah nak study nih . Huhuhu . Menangis doh study math . uhuks . 

Bermimpi nak continue study on nutritionist , kalau study pun malas . NOOR HAYATI , pless . Dont be like this , ur mama is waiting for u successfull in ur education . Wake up !!

Keep calm , smile , berath and remove all negative thingking from ur mind , boleh kan ? In sya Allah . I'll do the best ! :] (motivate diri sendiri)

p/s : Fr those yang malas aangat belajar tu , ingat .. Family kita is waiting for us . Menunggu sesuatu yg boleh menjamin masa depan and most important things , jadi anak yg berguna untuk kedua ibu bapa dan membalas jasa mereka yang selama ini sudah membesarkan kita and bersusah payah utk mencari duit nak tanggung pelajaran kita , okay ?

salam .

Thank you for coming : )

"My First Giveaway by Tiqa Ni Hye"

Noor Hayati | 3:55 pm | 0Comments |



Assalammualaikum ..

 [ CLICK BANNER UNTUK JOIN]
Para sponsors :-
 Tiqa Ni Hye | Jasple Boutique | Alya Najlaa  | Random Rainbow | Deena Shahril | Hamizah Jamaludin | Hannah Nabyllah | Syiera Firdaus |  Ierah | 

Thank you for coming : )

Friday, 25 October 2013

Simple Giveaway by Nik Ainaa

Noor Hayati | 9:39 pm | 4Comments |


Click banner for join :]

Thank you for coming : )

GA October by Emas Putih

Noor Hayati | 9:34 pm | 1Comments |


Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi




Thank you for coming : )

Monday, 21 October 2013

Salahkah Kita Meminati SESEORANG even we are taken by someone ??

Noor Hayati | 10:17 pm | 0Comments |

I dont know how to start , but i think i admire to someone . But i'm too shy to admit my feelings . He's a good leader , kind , cute and he's clever too . I'm too shy to close with him because he's has many admirer . I know all bout that . 

But , i cant say NO bout my feelings . I'm just admire to him . Not more that that . Tak salah kan ? HEHE

Salam .



Thank you for coming : )

Saturday, 5 October 2013

Sad story

Noor Hayati | 7:55 pm | 0Comments |

T'ingat kisah kawan aku yang dilanda kesedihan.. Actually dia ngan BF dia dah couple for 6 years . Tempoh yg sangat panjang right ? Mula-mula memang hangat bercinta . And bila dah 4-5 tahun , their r/ship pun macam ada krisis gitu . BF dia nih memang suka nak ajak dia kuar dating , tapi kawan aku tak suka bila kuar berdua je . So , kawan aku nih pun bawa kawan dia jugak la . 

So, sampai satu tahap tuh , BF dia rasa tak selesa and nak kuar dating berdua je . Tapi kawan aku tak nak . Nanti orang dok cakap bukan-bukan pulak  and nanti kalau parents dia dapat tahu dorang kuar berdua lagi lah parah kan ?
Yeah , aku setuju sangat2 . 

Tapi , BF dia nih nak jugak kuar berdua je dengan dia . Siap merayu and pujuk kawan aku nie pulak . So,kawan aku pun t'paksa jugak la demi permintaan BF dia nih . Dah tu , seringkali kuar berdua p makan . Sampai parents kawan aku nih dapat tahu . Kesian kawan aku kena marah ngan parents nya .

So , kawan aku pun dah tak nak jalan berdua dengan BF dia tuh lagi . Tapi , BF dia tetap jugak nak jumpa kawan aku tuh . BF dia sampai cakap macam ni , " tolonglah berkorban sikit . kita nih kan jarang jumpa jugak . lepas nih pun mungkin kita jarang jumpa sebab aku nak kerja tempat jauh . pandai-pandai la tutup telinga kalau kena marah ngan parents . Okay , kalau tak dapat jumpa , kita break ." Kawan aku hanya mampu terdiam . 

Everytime BF dia akan paksa dia kalau nak jumpa . Kenapa ? Kalau couple nih mesti ke jumpa hari-hari ? 24 jam non stop ? Pas tuh siap paksa-paksa orang . Kau tuh lelaki . Nak takut apa . Perempuan apa orang akan cakap ? Anak si anu tuh asyik kuar berkepit je dengan lelaki tuh . Belajar tak habis . 

Tak bosan ker jumpa pak we/mak we tiap hari ? Tak habis-habis ke cerita tuh smpai tiap masa nak jumpa ? Tak faham la akuh . Huh . 

Apapun , aku pun kesian jugak la dengan kawan aku tuh . Better break je la dengan lelaki mcam tuh . Paksa-paksa orang nak jumpa berdua . Kalau jadi apa-apa siapa nak tanggung . Tak de fikiran langsung !!

Thank you for coming : )

Demam Jodoh Itu Milik Kita

Noor Hayati | 3:24 pm | 0Comments |

First time tengok JIMK terus fall in love . HAHA . Ini betul-betul gila . Al kisah bermula bila roomate @ BFF aku recommend aku dok tinguk tu citer . First tengok dah fall in love . Tak tahan tengok Farid Kamil . Oh god ! He's so scary ! HAHA . Melting doh tengok watak dia dalam drama tuh . HAHA . Aish . HAHA . Dlm 2 hari je aku dah hbskan 10 ep . Such a crazy things . Aku dah demam ! Demam JIMK . HAHA . Kalau ikut memang sehari je aku bleh hbiskan drama tu , tapi aku tak tahan ! HAHA .

Nanti kawan aku ingat aku dah gila sebab senyum and ketawa sendiri . HAHA . Gila betul . Aish . Janganlah pernah wujud lelaki macam tu depan aku . Bisa0bisa gue jadi cair macam aiskrim tiap hari . Tak tahan aku ! Geli .. Hehe . He's so scary . But at the same time he's romantic . TOO ROMANTIC .Yayy ! Geli ..EEEE .. Hehe . Tapi aku tengok gak Sah dah gila . HAHA . Tak sabar nak tengok lagi . Hehehe ..





Thank you for coming : )

Thursday, 26 September 2013

Nak Balik UMS !!

Noor Hayati | 10:20 am | 2Comments |

Bila hati sudah dilanda keboringan tahap gaban , begini la jadinya . BORING !! Arggh . Cuti SEM mcm tak cuti . Bosan . Tak ada kerja nak dibuat . Nak jalan-jalan tak boleh . Hurmm .

Haritu bukan main lagi masa nak balik kampung , happy sakan . Planning nak main badminton la, jalan-jalan la . Tapi sekarang nii , planning habis hancur berkecai . Huh . Pas nih dah tak dapat balik kampung dah sebab dah tak da cuti dah pas nih . Byk aktiviti & program d'adakan . 

Tolongla . Bosan . I need something to release my tension . Baru je habis final exam pas tuh balik kampung pun berkurung ja kat rumah . Apa la ertinya sebuah cuti if tiada apa-apa nak dibuat . Such a bored holiday . 

Aish . Marah-marah la pulak aku nih . Bukanya marah , cuma sedih + kecewa sebab cuti ku tidak diisi dengan aktiviti yg menyeronokkan . Sabarla wahai hati . Pasti ada hikmah atas semua nih . huk . huk . huk .

-.-

Thank you for coming : )

Monday, 23 September 2013

Takut..

Noor Hayati | 9:07 pm | 0Comments |

Fuh..fuh.. Dah b'habuk dah pun belog Tiey nih . Bz la katakan ? (ngada) keke . Actually i'm so afraid la . For what ? 2 week after dis , result for sem 1 nak kuar . Aishh . Hopefully everything will be fine . Takut tak dapat continue on sem 2 . And takut nak repeat exam lg . Ai , ckup2 la haritu dah exam . Nak mampus doh jawab .

Anyway korang apa khabar ? Rindu nya nak ikot contest and GA , tp malangnya tak de masa nak blogging . Dahla kat asrama tak da wifi , pas tuh mana dengan tutorial,assignment and amali . Bila ada masa nak blgging sayang ?

So,for thse yg ada put their comment kat belog tiey , a big apologize to u all . Bukan tak nak balas , tapi langsung tak da masa nak belogging . Tunngu la nanti habis sem 3 , pas tu tiey ikot GA and contest krunk ya ? Chill babe . KEKE ..

K la , doakan yg terbaik utk tiey for da result ya . Sayang korangg . Mmuahh . : )

Salam..

Thank you for coming : )

Sunday, 4 August 2013

Lamanya tak update ststus semenjak diriku menjadi pelajar !!

Noor Hayati | 9:39 pm | 5Comments |

hai u olls ! omaigad . lamanya tak update status smpai aku pun dah lupa dah cmana nak post status . aishh . rindu tahap gaban terhadapmu semakin menuak2 wahai belog kesayangan kuh . haha . 

since jd student asasi d UMS ne , langsung tak bukak belog lagi , dah b'fungi & b'kulat2 dah blog aku ne . ciann nya . sory ya wahai blog . sabar la ya . setahun je pun . pas ne aku kan belek kau hari2 smpai kau sengal tengok muka aku and penat sebab keyboard kau ne kena hit2 dengan aku . hehe . 

oyaa , for bloggers , i'm so sorry ya kalau tak t'balas comment korang or ur footstep kat cbox . a big aplogize from me . kekadang rndu nak join GA tp tak da masa . huhu . kehidupan asasi is not relax as u know . its so challenging for me .  dlm sehari , tdo cuma 1-2 jam je sebab siapkan tuto , assignment n amali yg b'lambbak . belum masuk lagi study utk test . alamatnya , tak tidur lgsung . tgk la , jerawat pun dah menguasai diri ini .

Sebelum terlambat , saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin . Jika ada silap salah , harap d maafkan ya . sayang korangg !! muahahhh .. hehe ..





Muka2 org hepi giler after midterm & sabar nak balik kampungg. balik kampung .. ohhh .. ohh .. balik kampung .. hati girang..hehe ..

Salam :]



Thank you for coming : )

Saturday, 20 July 2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih

Noor Hayati | 4:41 pm | 5Comments |

Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)



Thank you for coming : )

Thursday, 30 May 2013

'Segmen Menang Blouse Tribal #2'

Noor Hayati | 9:03 pm | 1Comments |

Assalammualaikum..


click banner utk join :]

Thank you for coming : )

BIG GIVEAWAY BY ALIA

Noor Hayati | 8:47 pm | 0Comments |

Assalammualaikum 

Click banner utk join



Top Referral :

Top Referral : Novel + Topup RM 5 x 1 Pemenang

Random :
  1.  Pashmina x 2 Pemenang
  2.  Bawal x 2 Pemenang
  3.  Keychain 'melaka' x 7 Pemenang
  4.  Topup RM 3 x 4 Pemenang
  5.  Topup RM 5 x 2 Pemenang
  6.  Bookmark x 4 Pemenang
  7.  Hadiah Misteri x 2 Pemenang
Maklumah : hadiah akan ditambah dari masa ke semasa. Tak janji kalau fulus bertambah la ye . Syarat adalah wajib . Nak novel ? Rajin-rajin la promote .



Thank you for coming : )

Sometimes I Feel I Want To Find Some Peacefullness

Noor Hayati | 10:15 am | 0Comments |

When talking bout holiday , most of my friends are going to somewhere interesting place . But me ? I'm just sit in house :[ Nothing to do and feel so bored . Sometime i just want to find a peacefullness at somewhere that interesting places . But , where ? With who ? Feel so bored . Huh . 

Rsa mcm mau je kuar ngan kengkawan p shopping mall , or shouting like a freak person in Kbox ! HOHOHO .. I do really know most of u mesti ska kan p Kbox pas tu teriak2 mcm org gila or melepaskan sgala kedukaan n kesedihan d dlm hati . HAHA . Same like u too . Ak mmg ska singing and ska challenge myself to bring lagu2 yg tune tnggi mcm Ziana Zain and Ct Nur Haliza . Yeahh . Itu la aku . Bahaha . I just want to sing in private places , ngee .. Malu laa nyani dpn org ramai . Bhahaha .. 

Tapi..rasanya for this time tak de bajet laa nak kuo . Huhu . Sabar je la . Its better if i just spend my time with study in library . Betul tak ? Lagi bgus . Hehe .. Next tiem je laa kuo nga kengkawan . But , i do really miss them !
Huhuh .. 

Thank you for coming : )

Tuesday, 28 May 2013

Earning Nuffnang Naik Even Sikit Je . Sini Ada Tip-tisnya ..

Noor Hayati | 2:37 pm | 1Comments |

Hai ! Di sebabkn before dis tiey lgsung tak tahu pasal Nuffnang ne even sdh bernaung under Nuffnang setelah sekian lama tapi lgsg tak pndai naik earning . Nanes =.=

Tapi setelah tiey terjah2 blogger otai2 nii , bru tiey tahu mcmana nak tingkatkan earning . Even sikit yg pnting naik kan ? Alaa .. Mcm dlm peribahasa tuu , " Sikir-sikit lama-lama jadi bukit" So , y not we start from the beginning kan ?

Yg penting kita kena la rajin update blog , click Nuffnang blogger lain . Jujur tau ?? Pas tu korang suh la blogger tu click Nuffnang korang pulak . Fair kan ? ,and yg paling penting pndai2 la korang usha Nuffnang ne then backlink kan enrty korang ke Nuffnang . Mudah kan ? Yang penting , kena rajin je laa .. Thats the keyword . :]

Tiey pun blh d katakan maci mentah lg dalam Nuffnang ne . Belum ada apa2 experience sgt . Ngekk !!

Tapi happy ada :] Sebab earning dah naik . Laa .. Tak byak pun .. Tapi aku gembira . HAHA :] Haa . Dah baca tu rajin2 kan la click Nuffnang tiey pulak ye . Bukan selalu buad amal jariah .  HEHE .. Leave ur footstep d Cbox if nak suh click back . Okay yang ? HEHE :]

Salam ..



Thank you for coming : )

Saturday, 25 May 2013

1st GIVEAWAY liptint FROM BELLONISTA BEAUTY

Noor Hayati | 9:55 pm | 1Comments |
Assalammualaikum..


click banner for join !!

Thank you for coming : )

BE Ke-6 Dari Encik Nuffnang !!

Noor Hayati | 6:27 pm | 3Comments |

Dapat BE dari En. Nuffnang .. HEHE .. Yg ke-6 dahh .. HEHE .. Tapi heran knapa earning aku tak pndai naik2 dahh !! Risau nee . Kenapa ye ? Aku ada salah ke ngan awak wahai En. Nuffnang .. If aku ada salah , mnta maaf ye .. Mohon di maafkan .. HEHE ..

Maafkan saya ye En. Nuffnang . Tak pernah curang ngan En.Nuffnang taw !!
Kalau korang tau mcmana nak solve pron tiey nee , ples help me yaa .. I do really need ur help .. Mmmuahhh !!

Thank you for coming : )

Sistem Rayuan Permohonan Kemasukan Pelajar ke IPTA Mulai Dibuka Sekarang !!

Noor Hayati | 6:13 pm | 0Comments |

Assalammualaikum ..


Sedih sebab tak dapat UPU ?? Sob . Sob . Sob . Nanes ?? Alololo bucu2 . Jan nanes2 ya . We still have an opportunity tuk masuk UPU . Tiey pon mcm tu jugak . Rasa sedih & kecewa cuz tak dpt UPU . Cian kan ? Apa blh buad tak de rezeki . HUHU ..

Tak pe . Ada lg peluang . Jo ramai2 kita buad rayuan ye . Click here ya sayangg ~~

Thank you for coming : )

Special Giveaway by Syazlia & Diana

Noor Hayati | 5:31 pm | 2Comments |
Assalammualaikum ..


click banner for join :]

Thank you for coming : )

Friday, 24 May 2013

" Suprise & Awesome Giveaway by SN "a

Noor Hayati | 1:54 pm | 6Comments |
Assalammualaikum ..
                                                                              
MEGA GIVEAWAY 
" SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN " 


CLICK BANNER !


PRIZES :
 Peplum Lace Kurung, Jubah Dress, CTAC bag, Tudung/shawl ,Baucer discount, top up
cash, button bagde, Sabun GLuta 3 layer, jam moustache, anak tudung bawal berwarna
keychain felt craft, brooch felt,  shiseido black mask, broochquilling bookmark, Dress Labuh,
 Blouse, keychain Domokun, etude house styling eyeliner & tomatox, Gift dari Utara ,
1 unit mug PUTIH bercetak BERNILai RM27 (Sem)/RM32 (sbh/srwk), bookmark , coklat oreo



SAYA TAG : 
a) ................................................
b) ................................................








Thank you for coming : )

HAPPY HOLIDAY KAWANG-KAWANG !! HEHE ..

Noor Hayati | 10:33 am | 3Comments |
Assalammualaikum .


Happy Holiday !! Yahooo . HAHA . Bru ja masuk skolah dah cuti bukan maen happy giler . HEHE . Time cuti nii blh la aku spend tyme ngan bloging . Rindu aku ngan kau nii wahai Belog , pengarang jantung q . HEHE . Lepas nii makin la aku merindu ngan kau nii sebab aku mesti fokus dah pas ne . Tak boleh main2 lg tau . 

Aku mau straight A utk sem 1 nii nanti . Boleh ke ? In sha Allah :] U can do it NOOR HAYATI !! ; ]



Thank you for coming : )

Thursday, 23 May 2013

1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih by Farisha

Noor Hayati | 7:29 pm | 5Comments |
*
Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor


WEEWEENNIE (follow guna Button, bukan Widget) 


Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*
Thank you for coming : )

Alhamdulilah .. Leuniey Kini Bertudung Full Hijab

Noor Hayati | 7:14 pm | 1Comments |
Assalammualaikum . Suka tengok Leuniey kini pakai tudung full hijab . S0 sweet :]







Harap2 lepas nii makin banyak artis pakai tudung full hijab . Siapa tak suka tengok orang berubah ke arah kebaikan kan ? In sha Allah . AMINN .. :]

Thank you for coming : )

Monday, 20 May 2013

One Woman Can Beauty Contest - Mary Kay

Noor Hayati | 5:13 pm | 5Comments |
As-Salam

Attention ! Attention ! Attention !
Attention to beautiful blogger ! 



Sempena ulangtahun yang ke-50 Mary Kay, pihak Mary Kay telah menganjurkan contest yang bertajuk "One Women Can" Beauty Contest untuk wanita-wanita kat Malaysia ni..

So blogger perempuan boleh join contest ini.
Cungkilkan bakat dan kebolehan anda dengan menyertai "One Women Can" Beauty Contest ini !

Macam mana nak join?

Rebut peluang anda memenangi 1 x Mini Targeted Action Body Lotion and Mini Hand Cream in mesh bag & 1 x Nourishine Plus Lip Gloss bila anda membuat entry tentang contest ni.


atau

Anda kena buat 1 post berkenaan hebahan tentang "One Women Can" Beauty Contest ini,

- 10 post yang kreatif dan terbaik akan memenangi Produk Mary Kat bernilai RM1000
- 2 blog post yang terbaik dan kreatif akan dipilih untuk memenangi percutian ke Hong Kong
(3hari 2malam) bersama pemenang-pemenang akhir acara ini.

atau

Anda boleh mengikuti make over percuma bersama perunding kecantikan yang dilantik di setiap negeri yang terpilih dan menyertai peraduan kecantikan dan rebut peluang menjadi wajah Mary Kay
di Hong Kong !!

p/s : Rugi tak join ! Cubalah.. Rezeki



Thank you for coming : )

Sunday, 19 May 2013

Sakit Itu Anugerah

Noor Hayati | 9:28 am | 1Comments |

Click sini untuk menderma--->
- http://my.sharings.cc/Tiey/share/CornettoUdaNDara
http://my.sharings.cc/Tiey/share/CapitalFMSweep
http://my.sharings.cc/Tiey/share/WhiteMYAFSUL

Most uf u mesti merungut en if kena fever ke , sakit gigi ke , senggugut ke , or apa2 je laa sakit yg korang rsa mcm nak nanes and sakit sesangat ! Yeaa . Same like me too laa . But now i'm try to learn and accept everything will happen on me . 

The reason y knapa kita SAKIT sebab tuhan nak bagi kita anugerah . Bukan Anugerah mcm ABPH tuu . Aku tembak korang nii kang . HAHA . D sini , yg ak maksudkn tu adalah bila kita sakit , mknanya dosa2 kecil kita akan d hapuskan . ALLAHUAKBAR ! 

So , jgn sesekali rasa merungut and memaki2 bila kita kena sakit. Ada hikmahnya disebalik kesakitan . And another reason is tuhan bagi kita sakit supaya kita sentiasa ingati Dia . Tapi ingat , jangan masa sakit je korang nak minta doa daripada Allah , bila dah senang and sembuh dah lupa . Nauzubillah min zalik .

So , renung2kan dan selamat beramal :]

Thank you for coming : )

Thursday, 16 May 2013

Mini Segmen By DIS

Noor Hayati | 7:57 pm | 3Comments |
Assalammualaikum ..


Click banner for join :]

Thank you for coming : )