My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Sunday, 19 May 2013

Sakit Itu Anugerah

Noor Hayati | 9:28 am | 1Comments |

Click sini untuk menderma--->
- http://my.sharings.cc/Tiey/share/CornettoUdaNDara
http://my.sharings.cc/Tiey/share/CapitalFMSweep
http://my.sharings.cc/Tiey/share/WhiteMYAFSUL

Most uf u mesti merungut en if kena fever ke , sakit gigi ke , senggugut ke , or apa2 je laa sakit yg korang rsa mcm nak nanes and sakit sesangat ! Yeaa . Same like me too laa . But now i'm try to learn and accept everything will happen on me . 

The reason y knapa kita SAKIT sebab tuhan nak bagi kita anugerah . Bukan Anugerah mcm ABPH tuu . Aku tembak korang nii kang . HAHA . D sini , yg ak maksudkn tu adalah bila kita sakit , mknanya dosa2 kecil kita akan d hapuskan . ALLAHUAKBAR ! 

So , jgn sesekali rasa merungut and memaki2 bila kita kena sakit. Ada hikmahnya disebalik kesakitan . And another reason is tuhan bagi kita sakit supaya kita sentiasa ingati Dia . Tapi ingat , jangan masa sakit je korang nak minta doa daripada Allah , bila dah senang and sembuh dah lupa . Nauzubillah min zalik .

So , renung2kan dan selamat beramal :]

Thank you for coming : )

1 comment:

Isabel Diaz said...

Nice sharing.. Done clicking..