My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Wednesday, 15 May 2013

I decide to continue my study in F6

Noor Hayati | 6:31 pm | 2Comments |
Assalammualaikum ..

Hai . It had been a long time i didn't update my blog . Ini d'sebabkan ada certain2 prob that i cant bear it . That is about my future life . Let me start my story from the beginning .  Even i'm so dissapointed after i failed or i cant continue my study in Marikulasi , so there is no other way except choosing F6 to continue on my study . Sumpah ! Aku mmg tak minat gila smbung F6 nii and ak betul2 tak minat . 1st , sebab SUSAH . Yupss . Study mmg la susah . And all in this world will not come to us without any hard work . Right ?

So , by hook or crook i have and i decide to continue my study in F6 . Okay , as we know , Matrikulasi is the fastest stream before u are going to U . Its only take in 1 years . And second , is PRA UNIVERCITY or Form 6 . Its only take in 1 years and half . Sorry , Bi aku tunggang langgang . Bahahah . Or , if u get UPU in Diploma it might be take in 3 years old . So , here u cant think which is the best way right ? Okay , kalau aku la kan . Yelah , tak dapat masuk matikulasi =.= , hanya tinggal F6 je the last choice whilw waiting my UPU . Cupp ! Jgn sesekali letak harapan yang tinggi pada UPU ya . 

Okay , maybe now u may say that " Alaaa .. Aku bukannya serius pun masuk F6 , ak masuk nii pun sebab nak hilangkan boring d rumah . Lagipun ak pasti ak akan dapat U . Dengan bngganya dia ckp mcm tu . Esh . Okay , seandainya d takdirkan si Polan yg ckp mcm tu tadi tak dapat U , so what will u say ? Menangis ? Kecewa ? HAHA . Serves u right . Thats y dont u feel that u will get something that still u didn't sure u may get it or not . Same like me too before , i feel the sa,e feeling too . Ak terlalu b'gantung dgn UPU . Even result belum kuar lg kan . Tapi , Alhamdulilah belum terlmbat lagi ak insaf n menyedari yg semua tu belum pasti . And what will happen after this , ak pasrah and terima apa jua yg telah d takdirkan . 

So , the moral value is dont put your higher hopes that u will get UPU . Jgnla terasa ya . Tp , that is the truth . And mostly student think like that . Bgku , just accept and just move on with what i have right now . Kesusahan yg kita alami sekarang nii pasti akan membuahkan hasil dan kesenangan kepada kita satu masa nanti . Ingatlah Qadak dan Qadar Allah S.W.T . Rezeki masing2 kan . Tapi jgn pernah sesekali anda berputus asa dan kecewa . Semua yng kita lalui pasti ada hikamhnya n just move on okay :]

Terima la hakikat dengan apa jua yg kita perolehi sekarang nii . Jangan terlalu angkuh dan sombong . Kejarla impian dan masa depan anda yaa ..

Okay , thats all . Renung2 kan dan selamat beramal :]


Assalammualaikum ..

Thank you for coming : )

2 comments:

Haruno Hana 하나 said...

tak kisahlah kita sambung belajar kat mana, asalkan usaha itu biar berterusan.. all the best dik! :D

Isabel Diaz said...

Belajar sungguh-sungguh tau.. Hihi..