My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Thursday, 9 May 2013

Cerita Aku di Sekolah ..

Noor Hayati | 11:00 pm | 2Comments |

Hai ! Hari ini merupakan hari ke-2 aku bersekolah dan bergelar sebagai Pelajar Tingkatan 6 ataupun nama nya sekarang ialah Pra Universiti . Macam ala-ala student U gitu . Kenyataan nya tidak ! Aha . Bukan la tidak , cuma PRA ni adalah laluan or dalam ayat kaunselor aku tadi pagi , selangkah kaki je lagi kau akan berada di Universiti . Macam best je bunyi kan ? Bunyi je yang best . Study nya pun best ! Sampai nak mampuss . Ahaa . Sebenarnya kalau di ikutkan aku nii baru masuk F6 hari ini . Sebab ? Sebab kemarin aku mendaftar di SMK MEMBAKUT 1 , hari ini pulak aku mendaftar di SMK MEMBAKUT 2 . Ahaha . Bagus kan ? Ehe . Suka2 hati ja mau pindah mcm anak PM . Hado ku kesah ? EHEHE . 

Opss . Sory , bahasa kasar sikit . hee . Actually , the reason knapa aku pindah sebab aku nak tukar course . Ni kali la tukar ! HAHA ( Xda kaitan dengan dunia politik ) From Sc Stream to Kemanusiaan . Sebab aku tukar ? Sebab aku takot tak boleh angkat . Almaklum la , result pun ckup2 makan . Ada hati nnak smbg sc . cehh . Ahaha . Tapi nama ak dah kna list kat dalam student sc kan , apa blh buat . Jadi , aku apa lagi , lari sekolah la . Tukar ! HAHA ..

As we know , start from 2012 Sistem Tingkatan 6 telah pun di ubah dari entah apa tu namanya ke Sistem Modular . Tak tau binatang apa tu ? Let me tell u 1 by 1 . Okay , sistem modular nii sebijik mcm style Universiti . Penilaian mengikut Sem . So , ada 3 Sem la . For ur information jugak , F6 is the second  choice if korang nak cepat n menjimatkan masa after Matrikulasi . Matrikulasi 1 tahun je . Kau makan tidur kat sana dah pun habis . KIKIKIK . F6 pulak cuma 1 tahun setengah . Kira ok la kan than korang ambil Diploma UPU 3 tahun geng . AHAHA .

Dah , tak nak ckap banyak . Berbuih2 mulut dan sengal dah menaip segala . Kikikiki . Cuma , korang doakan je la aku cepat blah dari sekolah tu . Maksudnya d sini blah utk kebaikan kerna utk melanjutkan perlajaran yg lebih jauh la . Aku tak nak F6 ! Tak nak ! * hentakhentak kaki*


Ahaha . Ni la antara muka yang terpaksa bangun awal pagi . Argghhh . Kacau ! Ahaha  :P



Okay , thats all for today . Terima kasih kerana sudi baca entry aku yang merapu nii . HEHE ..

Salam :]







Thank you for coming : )

2 comments:

Isabel Diaz said...

SEMOGA BERJAYA (^_^)

Hafizah Alsa said...

tingkatan enam? wahh... all the best bebeh.