My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Saturday, 5 October 2013

Sad story

Noor Hayati | 7:55 pm | 0Comments |

T'ingat kisah kawan aku yang dilanda kesedihan.. Actually dia ngan BF dia dah couple for 6 years . Tempoh yg sangat panjang right ? Mula-mula memang hangat bercinta . And bila dah 4-5 tahun , their r/ship pun macam ada krisis gitu . BF dia nih memang suka nak ajak dia kuar dating , tapi kawan aku tak suka bila kuar berdua je . So , kawan aku nih pun bawa kawan dia jugak la . 

So, sampai satu tahap tuh , BF dia rasa tak selesa and nak kuar dating berdua je . Tapi kawan aku tak nak . Nanti orang dok cakap bukan-bukan pulak  and nanti kalau parents dia dapat tahu dorang kuar berdua lagi lah parah kan ?
Yeah , aku setuju sangat2 . 

Tapi , BF dia nih nak jugak kuar berdua je dengan dia . Siap merayu and pujuk kawan aku nie pulak . So,kawan aku pun t'paksa jugak la demi permintaan BF dia nih . Dah tu , seringkali kuar berdua p makan . Sampai parents kawan aku nih dapat tahu . Kesian kawan aku kena marah ngan parents nya .

So , kawan aku pun dah tak nak jalan berdua dengan BF dia tuh lagi . Tapi , BF dia tetap jugak nak jumpa kawan aku tuh . BF dia sampai cakap macam ni , " tolonglah berkorban sikit . kita nih kan jarang jumpa jugak . lepas nih pun mungkin kita jarang jumpa sebab aku nak kerja tempat jauh . pandai-pandai la tutup telinga kalau kena marah ngan parents . Okay , kalau tak dapat jumpa , kita break ." Kawan aku hanya mampu terdiam . 

Everytime BF dia akan paksa dia kalau nak jumpa . Kenapa ? Kalau couple nih mesti ke jumpa hari-hari ? 24 jam non stop ? Pas tuh siap paksa-paksa orang . Kau tuh lelaki . Nak takut apa . Perempuan apa orang akan cakap ? Anak si anu tuh asyik kuar berkepit je dengan lelaki tuh . Belajar tak habis . 

Tak bosan ker jumpa pak we/mak we tiap hari ? Tak habis-habis ke cerita tuh smpai tiap masa nak jumpa ? Tak faham la akuh . Huh . 

Apapun , aku pun kesian jugak la dengan kawan aku tuh . Better break je la dengan lelaki mcam tuh . Paksa-paksa orang nak jumpa berdua . Kalau jadi apa-apa siapa nak tanggung . Tak de fikiran langsung !!

Thank you for coming : )

No comments: