My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Sunday, 20 April 2014

Tutorial Tudung Bawal ala-ala Fareeda

Noor Hayati | 9:21 pm | 0Comments |
Salam.

Hai uolls ! Memandangkan sekarang nih memang musim bawal ala-ala fareeda yang memang famous so terdetik pulak hati tiey nak try buad. Hihi. Tak susah pun sebenarnya. Lebih senang kot daripada pakai shawl. So, tiey nak tunjukkan kat cara-cara pakai tudung bawal ala-ala fareeda.


First, makesure korang kena sediakan :

-Brooch yang besar
-Jarum peniti

Cara-caranya : 

1. Pakai tudung bawal macam biasa and MAKESURE hujung bawah tu mesti sama.
2. Pinkan brooch korangg dan tarik brooch naik atas. Pinkan. Kemas-kemaskan lipatan.
3. Nampak tak kat bawah tu ada ekor. Hihi. Just lipat ke dalam dan pinkan dengan menggunakan jarum peniti.
4. Makesure tudung korang jadi bentuk U. Siap.

Selamat Mencuba ! :D


Thank you for coming : )

No comments: