My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Friday, 18 April 2014

Calon Simpanan Separa Perubatan SPA : Berjaya atau Tidak ?

Noor Hayati | 10:15 pm | 0Comments |
Salam uolls.

Mesti ramai yang tertanya-tanya kan samada calon simpanan untuk Separa Perubatan SPA nie dikategorikan sebagai calon berjaya atau tidak. Sebelum ni, tiey pun sama jugak tertanya-tanya  'eh,calon simpanan ni actually dorg berjaya atau tidak?


Based on my servay la, tiey ada jugak check kat internet, laman official SPA and blog akak-akak yang dapat tawaran SPA ne. Tiey cuma nak kata calon simpanan ni actually boleh dianggap satu langkah kaki kita sudah almost berjaya, tapi tak jugak boleh dikatakan berjaya sepenuhnya. Sebab calon simpanan ne selalunya disebabkan tiada kekosongan untuk jawatan tersebut. And ada gak yang cakap anytime mesti kau kena panggil jugak tu, percaya la. Kalau ada kawan-kawan yang cakap mcmtu, jangan la percaya sangat ek, sebab kawan tiey ada gak calon simpanan and rasanya dah 2 tahun belum ada panggilan untuk lapor diri.

And ada jugak tiey baca blog dia cakap selang beberapa minggu dia dah kena panggil untuk lapor diri dah. Semua tu depend dengan rezeki masing-masing. Tapi apa pun jua, jangan terlalu berharap, nanti kecewa pulak kalau tak dapat kan.Ada juga kawan tiey tak lama dia jadi calon simpanan and kena panggil untuk lapor diri. Sempat lagi dia masuk form 6 kejapp. Just pray and minta doa agar ada rezeki.

SPA memang best sebab opportunity pekerjaan memang sudah terjamin. Keluar je tup tup dah dapat kerja. Yang lagi bestnya sebab every month korang akan dapat elaun RM800++ . Makanan, pakaian and tempat tniggal memang dah tersedia. U just study samapai habis belajar then kerja. 

As a conclusion, ceh. ahaha. Dont put high hoping sebab semua tu depend dengan rezeki masing-masing okay?

salam =)
















Thank you for coming : )

No comments: