My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Friday, 18 April 2014

TUTORIAL : Letak Iklan 8share dalam blog

Noor Hayati | 10:57 pm | 1Comments |
Assalammualaikum.

Hai :)

Memandangkan dah lama tak buad tuto, so here tiey nak share macamana nak dapat income dengan 8share. Oh ya, dulu nama lama 8share ni says, tapi sekarang dah berubah dah.

1. First, sign up and create account 8share kat sini.
2. Fill in all the blank : username,email and password.
3. Dah? So, sekarang korang dah ada account 8share! 
4. Now cara nak dapatkan link iklan korang just click mana-mana iklan yang korang suka.
Contoh :


5. Then, share kat mana-mana laman media seperti FB,twitter,in and g. Tiey pilih twitter.




6. So,bila korang dah share kat dalam twitter, dia akan keluar macam nie ;


7. Yang highlight colour blue tu lah korang punya link iklan. 
8. Kalau korang nak letak kat dalam blog pun boleh, just ambil link iklan. Kalau nak ada picture, just ambil link url gambar.

9. Done !

Semoga Berjaya :)


p/s : Sekarang n 1 iklan 1 share je dapat. So jangan pulak terdouble ambil link iklan ye !











Thank you for coming : )

1 comment:

Gagahboro video said...

Salam kenal saya blogwalking saya ingin menjemput anda berkunjung ke blog saya http://gagahboro.org/ .Saya follow sini ye n kalau ada masa subscribelah blog saya