My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Friday, 25 April 2014

English Project : Trip to Lokawi Wildlife Park

Noor Hayati | 10:58 am | 1Comments |

Salam.

Hai uolls! Pernah pergi Lokawi Wildlife Park Sabah tak? Kalau tak silap dekat area-area papar macam tu lah. Kat sini tak lah macam zoo negara, cuma most wild animal memang ada kat sini.  Actually ini adalah project english d mana every groups mesti buad something macam charity, trip, recycle atau apa-apa ja activity untuk present. So,tiey decide lah nak buad trip kat Lokawi Wildlife Park ngan kengkawan suma. Sambil tu kitaorang nak buat research pasal animal yang become extinct. Instead, Rindu nak tengok wild animal. haha.


Ini adalah gambar depan wildlife park tuh. yang nak pergi sini, mai la datang ramai-ramai. memang super duper best!




Ular sawa. Mentang-mentang lah baru habis makan terus tidur kau yaa. Orang nak tengok muka kau. Esh. Haha.


 

Burung unta. Betul kah ini burung unta? tak ingat nama -.- apa-apa je lah.


 gajah in da house.


the most animal yang tiey paling suka. super duper cute! bear. haha. comel kan? tiey rasa macam nak culik je bawa balik rumah, haha.


nampak tak tu? tuan harimau lagi tidur. bukan mati tapi tidur sebab kekenyangan. aih, knapa smua binatang nih tidur masa kitorang nak tengok. nanti kalau ak kejut tak pasal-masal masuk news kena terkam. roar! haha.


probiscis monkey.


tak tahu apa nama binatang nih. macam kuda, tapi macam unicorn pun ada jugak.


landak.


setelah penat berjalan, aku pun mengajak rakanku untuk berselfie seketika. haha. perjalanan masih jauh tau.


burung merak! actually dari dulu tiey nak sangat tengok dia bentangkan sayap-sayapnya yang cantik tuh. nak tengok depan mata. ada rule kat situ dia cakap' dont make a noisy, it will make it stress'. tiey tak nampak pun signboard tu sebab eksaited gila nak tengok merak nih. apalagi, tiey jerit and kacau dia suruh dia bentang sayap, do u know what happen? dia nak kejar tiey, haha. tiey pun berlari sepantas yang mungkin. terus kawan-kawan gelak and tegur:' tiey,yang kau lari kenapa? kan burung merak tu kat dalam'. oh ya jugak kan. kena aku sebijik. nasib la tak da orang or penjga time tuh. kalau ada, confirm kena halau. haha,. padan muka merak tuh. hihi.


bukan animal je ada tau, taman botani pun ada. tapi research tiey time tu kan pasal animal. so,just tengok-tengok je lah herba-herba segala.

Ada banyak lagi gambar tapi semua kat whatsapp. hihi. most animal masa nih tido sebab time kitaorang pergi nih tengahri. ada banyak gambar lagi animal yang lain. memang best.

sekian, bye!




Thank you for coming : )

1 comment:

Farah Waheda Wahid said...

ular tu sangat menggelikan...