My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Tuesday, 12 February 2013

Salam takziah buat keluarga Nurafizah Nasip

Noor Hayati | 4:43 pm | 2Comments |

Inna lilahi wa inna ilaihi rajiun .. salam takziah kepada keluarga arwah Nurafizah Nasip yang merupakan sahabat lama in secondary school .. even not too closer dengan arwah , but she is still my friend .. sesungguhnya jodoh , ajal dan maut di tangan tuhan ..

And tiey rasa baru je last year hujung bulan tiey terserempak dengan arwah kat gerai mamak .. and tiey still remember what arwah said .. " hai tiey .. " dengan muka seposen and blurr , aku pun terus mengecam muka dia , rasa mcm tak kenal .. "aku bah , c nurafizah "arwah said.. yg mana satu nii yea , (dalam hati aku berkata) .. last2 , ting !! ya , aku kenal , dia nurafizah classmates aku when i was in form 1 , 2 n 3 .. aku mmg mudah lupa dengan org yang lama aku tak jumpa , aduii .. 

Sedar tak sedar rupanya itu la last aku jumpa dengan arwah .. arwah meninggal disebabkan ketumbuhan , and she had been suffering in 5 years , i still remember arwah tak ambik PMR disebakan operate ..

terasa sebak dan sedih dengan kepergian sahabat yang seumur dengan tiey .. sesungguhnya kita tak tau bila ajal kita and bila2 masa je nyawa kita diambil .. sesungguhya denganNya kita kembali .. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman , amin ya rabbal al amin ..


Salam .

Thank you for coming : )

2 comments:

dieba khairuddin said...

al-fatihah...takziah diucapkan...semoga roh arwah di tempatkan dalam kalangan orang yang beriman.... :)
5tahun bukan jangka masa yang singkat untuk arwah menahan saked tuh...relakan pemergian arwah mungkin dengan cara tuh dapat kurangkan kesakitan yang arwah alami... :)

Ms Fiqstie said...

@dieba khairuddin

amin ya rabbal alamin ..

ya , akhirnya kesakitan yang dialami terlerai jua ..