My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Friday, 10 July 2015

Resepi Coklat Cornflakes Ringkas & Mudah !

Noor Hayati | 1:19 pm | 4Comments |
Salam.
Bahan-bahan
Coklat masakan 
Mentega or Planta 
Cornflakes 
Manik berwarna warni sebagai hiasan
Paper cup


Cara Membuatnya:
Susun papercup dalam dulang .
Cairkan coklat menggunakan kaedah double boiler.
Bila dah cair,tutup api dan angkat letakkan di tempat lain.
Masukkan cornflakes dalam mangkuk ke apa key g senang korunk nak gaul nanti.
Masukkan coklat, gaul rata.
Masukkan cornflakes yang telah digaul tadi ke dalam paper cup.
Tabur manik berwarna warni sebagai hiasan.
Sejukkan dalam peti sejuk.
Siap untuk disusun dalam balang.

Nak try gak pas nih. Hehe




Thank you for coming : )

4 comments:

mirza syazwina said...

sedapnya tengok ! :D

Azlinda Azman said...

Salam...boleh minta jwb email atau call saya utk hadiah giveaway www.azlindaalin.com

0126460421

Fadzi Razak said...

Dah berapa tahun dah tak buat biskut raya sendiri. Tahun ni pun tak boleh nak buat jugak. Juhuhu. Apa-apa pun dah nak raya ni selamat hari raya

Jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

Eka Tikah said...

fav kite. masa raya selalu buat. hehe