My Buddies

Jom Baca Entry Menarik Ni !

Sunday, 7 October 2018

Its been a long time i didnt update my blog!!

Noor Hayati | 8:15 pm | 0Comments |
Assalammualaikum.. 

I wont care if nobody read my blog because it is just for my sharing expression,thought and feelings media. Ada lagi ka org nak baca blog aku ni?? kuikui. Sampai dah terlupa password and i thought i deleted my blog kahkahkah!! And then i try to ingat balik my password for a few times and i did it! Tak sangka berjaya jugak dapat password lama. Luckily, my brain still function and recall back my memory. Actually the reasons i didnt update my blog sebab masa zaman study dulu tak da masa wei nak update blog, maybe i cant manage my blog time with study time. And time tu pulak guna internet ciput ala kadar sebab belum mampu lagi kan, well student life, ikat perut jimat duit cukup-cukup elaun sebulan untuk sara hidup haha. But now, the situation isnt same as previously. I thought zaman kerja lagi best boleh huhahuha, doing everythings, no stress at all. But its just fantasy unless engkau memang anak orang kaya, goyang kaki ada company sendiri. BUT IT ISNT MEEEE!! Sometimes i feel like 'bestnya jadi org kaya, boleh beli handbag mahal-mahal, hermes, gucci, lv and whatever you name it. Pas tu tiap minggu pi sephora beli make up, aku hanya mampu memandang je la dari jauh and jauh dari lubuk hati yg paling dalam 'bila lah aku mampu nak beli kat sini'. Actually mampu je tapi disebabkan bila dah meningkat dewasa ni kau hanya beli kepentingan dari keinginan. 

And when people macam 'ehh kerja gomen, gaji besar, bla bla bla'. Fuhh, ya memang kerja gomen banyak kelebihan. Kelebihan apa? Kelebihan nak loan senangg. How bout me?? I wont sacrifice my gaji just for bayar hutang keliling pinggang. Apa guna hidup gaya mewah tapi poket kosong? So hidup la bersederhana. I have friends yg baru start kerja dah beli kereta honda, loan ribu riban, hutang sana sini sebab nak show off 'KAYA'. Pas tu menyesal, bla bla bla. Hmm, for me it doesnt matter korang nak beli apa pun, tapi kena ikut kemampuan. For me, i dont like hutangg, i rather saving my own money, bukak ASB ke TH ke, biar rasa sakit mula-mula tapi untung di kemudian hari. I've been followed some people yg bagi motivation pasal money management. Luckily i have kesedaran untuk menyimpan. 

Dah syok-syok meluahkan perasaan ni, i tak tau pun i cerita apa. Maybe cerita pasal life cronology? Or perbezaan student life dengan kerja? I pun tak tau. Cuma, apa yg i tau makin lama, or makin dewasa macam-macam dugaan and masalah yg kena tempuh. Tak kira lah masalah dengan boss tempat kerja ka, masalah hutang ka, sakit, or whatever it is. Hidup kita memang sentiasa dilanda masalah. And i realize 1 things, sebesar mana pun masalah kita hadapi, ada orang lain yg mungkin mengalami masalah yg sama dengan kita atau lebih lagi dari kita. Maybe kita nampak dia happy, mampu tersenyum, tapi who know kan? So sama-sama lah kita saling memahami, kawal emosidengan sebaiknya, mungkin ada perkara yg kita terlepas cakap mengguris hati org sekeliling kita;. Kita tak tahu. Okay lah, i think thats enough. Macam nak tulis ayat novel je. Haha. Okay, salam :) 

Thank you for coming : )

No comments: